Vuurwerkrellen in de Geitenkamp in Arnhem
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerkrellen in de Geitenkamp in Arnhem © Persbureau HeitinkHet diepe dal van een prachtige arbeiderswijk op een Arnhemse heuvel: ‘Iedereen weet alles van elkaar, maar je verraadt elkaar niet’

podcastDe Geitenkamp in Arnhem werd landelijk bekend door vuurwerkrellen. Nu is de wijk genoemd als een van de ergste achterstandswijken in Nederland. Hoe kon een ooit keurige arbeidersbuurt zo afglijden, ondanks de miljoenen die erin zijn gestoken?

7 reacties

 • patrick wijgman

  2 jaar geleden
  ...Geitenkamp...ik zou nog liever worden verbannen naar Siberië. Trieste wijk, maar wel prachtige ligging en leuke huisjes. Maar voor niet Geitenkampers is het bijna niet te doen om daar te wonen.
 • Martin Woudenberg

  2 jaar geleden
  Ik woon er niet, kom niet eens uit Arnhem, maar ik kom er graag, net als klarendal.
 • Joris Goedbloed

  2 jaar geleden
  Geitenkamp, met de heuvels waan je je in het buitenland. De gerenoveerde rijtjes arbeiders woningen dwingen je niet weg te fantaseren naar bergachtige landen. Weet nog goed de eerste keer. Het was dubbel aan de ene kant herkende iedereen me en knikte vriendelijk. Aan de andere kant voelde ik stille argwaan van wat moet hij hier...De meeste Geitenkampers ken ik van Arnhemse dingen buiten hun wijk namelijk. Het lijkt op een kerkdorp waar ons alleen ons echt wil kennen...
 • Mies Gooyer

  2 jaar geleden
  Nou, Lucas. De ligging is inderdaad prachtig. Je kunt er alle kanten op. Maar jaloers? Nee. Ik woon pas in zo een buurt en ze zijn zo nieuwsgierig als wat. Ze vragen je het hemd van het lijf, 'En als je wat nodig hebt...'. Maar je hebt je kont nog niet gekeerd of ze kletsen al over je. De overvriendelijkheid heeft plaats gemaakt voor afgunst. Niet in je gezicht, nee achter je rug. Ik probeer me sinds een paar weken wat meer afzijdig te houden want daar heb ik totaal geen trek in.
 • Lucas de Vries

  2 jaar geleden
  Ik woon net iets buiten de wijk en kom er geregeld. Ik vind het zwaar overdreven om het een probleemwijk te noemen. De meeste mensen hebben een baan of andere bezigheden. En de meeste zijn vriendelijk, maar ze kijken wel eerst de kat uit de boom. Je moet er wel al jaren (in de buurt) gewoond hebben willen ze je accepteren. Een hechte gemeenschap die elkaar nog helpen, is mijn indruk. En het ligt daar prachtig op de heuvels, dicht bij bos en heide. Genoeg redenen om jaloers te zijn. :)