Hetty (rechts) met een familielid.
Volledig scherm
PREMIUM
Hetty (rechts) met een familielid. © Familie Verink


Laurent martelde zijn vrouw tot ze dood ging: nu wil hij haar erfenis, kan dat zomaar?

BEUNINGEN - De zaak staat bekend als de Beuningse martelmoord. In 2015 martelde Laurent D. zijn vrouw Hetty wekenlang zo erg, dat ze overleed. D. kreeg tbs, maar werkt aan zijn terugkeer in de samenleving. Nu eist hij de erfenis op van zijn slachtoffer. Tot wanhoop en ontsteltenis van Hetty’s nabestaanden. Kan dit zomaar?

5 reacties

 • Kees Ruig

  2 maanden geleden
  1. Instanties hebben hier weer gruwelijk gefaald. Hier had veel eersder ingegrepen moeten worden. 2. Kunnen nabestaanden in een civiel proces geen schadevergoeding ter hoogte van de erfenis (of meer) van de dader eisen? Dan is deze onfrisse kwestie opgelost.
 • Ankie Bronckhorst

  2 maanden geleden
  Ik vind dat als je je echtgenote hebt vermoord, je dan ook van haar gescheiden bent. Je hebt dan geen recht meer op iemands nalatenschap en het zou allemaal aan de familie moeten vervallen. Een bloedige hand erft niet, zegt de advocaat van de familie terecht. Ik hoop dat een rechter toch moedig is en kiest voor de enige juiste uitspraak.
 • Ruud Andriessen

  2 maanden geleden
  Daar hebben we rechters voor en een artikel 12 procedure. Anders: Praat met de notaris; Er is geen garantie op zijn geestelijke gezondheid als het om vermogen gaat.
 • Yv Staal

  2 maanden geleden
  Er is een uitspraak van de hoge raad, wellicht vergelijkbaar? Hierbij oordeelde de rechter dat de echtgenoot die zijn vrouw had vermoord geen aanspraak kon maken op de erfenis omdat hij als dader niet mocht profiteren van zijn eigen misdaad. Er is dus jurisprudentie over terug te vinden.
 • Bob Jacobs

  2 maanden geleden
  Waaruit dus duidelijk blijkt dat er nog h|eeeeeeeeel heeeeeel erg lang TBS nodig is voor deze meneer.
 1. Bijna 2 miljoen kijkers zien showbizzkoppel los van elkaar ontmaskerd worden: ‘Zijn gewoon gaan carpoolen’
  the masked singer

  Bijna 2 miljoen kijkers zien showbizz­kop­pel los van elkaar ontmaskerd worden: ‘Zijn gewoon gaan carpoolen’

  Daar waar de kijkers van The masked singer allang dachten te weten wie er in het pak van de krab verstopt zat, hadden de juryleden toch nog een extra aflevering nodig. Bijna 2 miljoen kijkers zagen gisteravond hoe het jurypanel bijna unaniem raadde wie het rode zeedier was - een persoon die waarschijnlijk dezelfde avond nog met een andere deelnemer in bed lag.
 2. Van anonieme Doetinchemmer naar omstreden ‘rising star’ van FvD, over wie (bijna) niemand wat durft te zeggen

  Van anonieme Doetinchem­mer naar omstreden ‘rising star’ van FvD, over wie (bijna) niemand wat durft te zeggen

  Anderhalf jaar geleden kende niemand hem nog, en nu is hij als een komeet omhoog geschoten. Gideon van Meijeren (34) uit Doetinchem is in korte tijd de belangrijkste man na Thierry Baudet geworden, voor de omstreden partij Forum voor Democratie. In de zoektocht naar wie Van Meijeren is, blijkt dat veel bekenden uit het leven van Van Meijeren niet openlijk over hem durven te praten.