Brandweermannen geven uit brandend huis geredde hondjes hartmassage met hun vingers: ‘Waren heel kleine diertjes’

DIEREN - Met reanimatie en het toedienen van zuurstof hebben brandweerlieden zaterdagmorgen in Dieren vier hondjes gered. ,,Dit maken we bijna niet mee. Het was bijzonder en indrukwekkend”, zegt woordvoerder René Bierman van de brandweer Gelderland-Midden. 

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. John dacht door jeugdtrauma's veel aan zelfdoding tijdens zijn diensttijd: ‘Ik heb op het uiterste randje gelegen’
  PREMIUM
  serie einde dienstplicht

  John dacht door jeugdtrau­ma's veel aan zelfdoding tijdens zijn diensttijd: ‘Ik heb op het uiterste randje gelegen’

  Deze zomer is het 25 jaar geleden dat de opkomstplicht voor dienstplichtigen in Nederland werd opgeschort. Bij 17-jarige jongens en meisjes ploft vandaag de dag nog wel de brief van inschrijving op de deurmat, maar zij hoeven niet meer op te komen voor militaire training. Dat was vroeger wel anders. ‘De Gelderlander’ blikt in deze serie wekelijks terug op die bijzondere tijd.