Volledig scherm
Wethouder Seesing en Aart van der Gaag van VNO-NCW. Foto: Gemeente Bronckhorst

Bronckhorst houdt Delta-medewerkers aan boord

HENGELO - De gemeente Bronckhorst houdt 24 werkplekken beschikbaar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.Deze groep is volgens wethouder Paul Seesing goed voor zo'n 10 procent van het totale personeelsbestand van de gemeente.

Werkgevers in Nederland hebben in 2013 afgesproken dat ze extra banen gaan creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Seesing: „Wij hebben als gemeente de opdracht om 4 procent van het personeel te laten bezetten door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar we zitten al op 10 procent." De 24 personen vallen onder de sociale werkvoorzieningsplaats Delta en zijn al twee jaar ondergebracht bij de gemeente Bronckhorst.

Koploper
Dinsdag kreeg de wethouder een gevelbord aangereikt in het kader van de regionale campagne 'Unieke Achterhoekers'. Het bord staat symbool voor het feit dat de gemeente werkplekken biedt aan mensen met een arbeidsbeperking.

Volgens Aart van der Gaag, commissaris van werkgeversorganisatie VNO-NCW, is Bronckhorst koploper in de regio als het gaat om het aantal beschikbare werkplekken voor deze doelgroep.