Volledig scherm
Buren van boven. © William Hoogteyling

Brug van Kornedijk naar Plantsoen komt eraan

BUREN - Om Het Plantsoen in Buren beter bereikbaar te maken, wordt nog deze winter een brug aangelegd vanaf de Kornedijk.Met dank aan de betrokken bewoners van BV Buren.http://krant.gelderlander.nl

De Oranjestad verfraaienis het voornaamste doel van deze groep actieve inwoners die zich hebben verenigd in BV Buren. Toch werd in het voorjaar voorlopig een streep gezet door een aantal ambitieuze plannen. De aanvraag van een budget, 355.000 euro, viel samen met de installatie van het nieuwe college.

Buren had financiële tegenvallers te verduren gehad en een lijst met risicovolle dossiers voorspelde meer onheil.

Zuur
„Het was even zuur, maar we gaan door”, zegt Jan Stellingwerf, voorzitter van BV Buren. De club kreeg wel 50.000 euro om de brug aan te leggen die voetgangers vanaf de Kornedijk naar Het Plantsoen moet brengen. „De voorbereidingen zijn in volle gang. De brug zal in de komende maanden worden geplaatst.”

Plannen
De BV heeft meer plannen. Zo is men druk met de parkeersituatie in de Burense binnenstad en ligt er de wens om een oude kasteelbrug in ere te herstellen.

Meer hieroverin De Gelderlander, editie Rivierenland, van woensdag 9 november, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl