Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen (links) en zijn collega Ahmed Marcouch van Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen (links) en zijn collega Ahmed Marcouch van Arnhem. © ANP

Bruls en Marcouch: ‘Lockdown niet langer uit te leggen, de samenleving moet open’

AMSTERDAM - De burgemeesters van zo’n dertig steden, onder wie Hubert Bruls van Nijmegen en Ahmed Marcouch van Arnhem, vinden dat het coronabeleid fundamenteel moet worden herzien. 

35 reacties

 • Theo Cools

  4 maanden geleden
  Wat een aantal treurneuzen reacties. Heeft 2 jaar van mijn leven gekost. Ha,ha heb je in een Goelag gezeten of zo? Over het algemeen redelijke ( Bruls) en heel goede ( Marcouch) burgemeesters.
 • Rock Witten

  4 maanden geleden
  Daar in de 2e kamer zie ik ze maar praten en praten op tv en draai ik aan de knop en zet hem op een andere tv zenden dan kijk ik naar voetbal wedstrijden met bomvolle tribunes. Wat doen wij dan hier in Nederland vreemd met wekenlang lege stadions en maar praten daar in de 2e kamer. Alle horeca dicht en vraag ik in een winkel of ik even naar het toilet mag? Nee hoor dat mag niet pff. Eigenlijk had ik buiten de winkel tegen een boom moeten plassen, maar ja dan zou er een BOA op de loer liggen.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Het is maar net hoe de wind waait, als er een hoop schreeuwers zijn, kan die zo weer van de andere kant komen.
 • Jan den Tien

  4 maanden geleden
  Het is toch te triest voor woorden dat burgemeesters het kabinet moeten adviseren over crisisbeleid. In Den Haag duidelijk oude wijn in nieuwe zakken
 • Pieter Zeeuw

  4 maanden geleden
  Vanwaar ineens de draai van deze niet gekozen burgemeesters? Waarschijnlijk zijn de meeste BOA's ziek, zwak en misselijk en hebben ze helemaal geen middelen meer over om nog iets te handhaven. De 5.000 nieuwe BOA's, hadden beter zorgmedewerkers kunnen worden.