Na de wedstrijd van NEC tegen Vitesse ontstonden er rellen buiten het Gofferstadion.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de wedstrijd van NEC tegen Vitesse ontstonden er rellen buiten het Gofferstadion. © ANP

Bruls wil dat relschoppers nooit meer in buurt van stadion mogen komen: ‘Zo niet dan trek ik de vergunning van NEC in’

UPDATENIJMEGEN - Relschoppers die betrokken waren bij het geweld rond de voetbalwedstrijd NEC - Vitesse, moeten een levenslang stadion- en omgevingsverbod krijgen. Dat vindt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. Behalve aan het weigeren van uitpubliek denkt hij ook aan een ban op ‘een aantal thuissupporters’ bij de Gelderse derby.

21 reacties

 • Jos Alders

  1 jaar geleden
  @A.H.Numan Klopt wat je zegt. Bruls is verantwoordelijk voor orde en veiligheid. Dat hij de rol van de club onderzoekt is vanzelfsprekend, maar zolang niet duidelijk is door wie en waarom dit is gebeurd, is hij degene die verantwoordelijk is en mag die niet afschuiven naar clubbestuurders. Waar "hijzelf als burgemeester en veiligheids deskundige de orde niet kan handhaven, mag hij sporters, publiek en bestuurders niet veroordelen en hun activiteiten verbieden. De relschoppers zijn strafbaar!
 • C Peters

  1 jaar geleden
  Kunnen we Bruls geen stadsverbod geven.
 • Geert Makking

  1 jaar geleden
  @Harrie Nak: als u daar zo van overtuigd bent, dan is het probleem opgelost en hebben we vele daders te pakken. U kent ze blijkens uw post. Bekende koppen toch? Doe dan uw burgerplicht en kom achter je toetsenbord vandaan
 • Geert Makking

  1 jaar geleden
  @ Jan Nuvens: en de kosten van het stadion en het slopen ervan gaan we afwentelen op mensen zoals u. Daar heeft u blijkbaar geen moeite mee. Overigens waren 98% van deze relschoppers niet eens IN het stadion geweest, maar is lui van buitenaf.
 • Harrie Nak

  1 jaar geleden
  @piet van erp.. Dit waren allemaal HKN-ers hoor. De bekende koppen.