Volledig scherm
Brandweer en politie bij het pand aan de Marketing in Duiven.

Bulgaar ontkent miljoenensmokkel heroïne naar Nederland

ARNHEM/ DUIVEN - De 35-jarige Bulgaar die maandag 4 juli werd opgepakt op een bedrijventerrein in Duiven, ontkent zijn betrokkenheid bij de smokkel van 490 kilo naar Nederland. Agenten vonden de heroïne destijds in een trailer, waarvan de man zei dat die voor hem bestemd was.

De vrachtwagen stond zonder toestemming geparkeerd op het bedrijventerrein aan de Marketing in Duiven. Toen de politie daarging kijken, meldde de man zich op een gegeven moment. Volgens de agenten gedraagt hij zich nerveus. In de trailer vinden speurhonden vervolgens de drugs, met een straatwaarde van 14 miljoen euro.

Vrijlating
Woensdag was de pro-forma zaak tegen de Bulgaar, waar diens advocaatvroeg hem vrij te laten in afwachting van zijn strafzaak. „Toen hij hoorde dat er iets aan de hand was, is hij nota bene uit eigen beweging naar de het bedrijventerrein gekomen. Dat had hij natuurlijk nooit gedaan als hij wist van de drugs. En nerveus gedrag? Is dat raar, als je opeens wordt geconfronteerd met agenten en politiehonden?”

De rechtbank ging echter niet mee in het verzoek van de advocaat en bepaalde dat de Bulgaar voorlopig in de cel moet blijven.

Getuigen
Het Openbaar Ministerie verdenktde Bulgaar, die een eigen vervoersbedrijf heeft en een loods huurde op het bedrijventerrein, ervan dat hij de heroïne naar Nederland heeft vervoerd. Waarschijnlijk wordt de strafzaak in februari 2017 behandeld. Tot die tijd wordennog diverse getuigen in binnen- en buitenland gehoord.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
62'
1-1
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
65'
2-0
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo
home logo PSVPSV
EINDE
3-0
Heracles AlmeloHER
away logo