Volledig scherm
De schoorsteenpiet zal in Almelo niet te zien zijn, althans niet bij de officiële intocht van Sinterklaas © foto RTL

Burgemeester Arnhem vraagt comité na te denken over veegpieten

ARNHEM - Bij de intocht van Sinterklaas in Arnhem op 12 november zijn mogelijk enkele pieten met roetvegen te zien. Waarnemend burgemeester Boele Staal heeft stichting de Blide Incomst van Sinterniclaesz gevraagd na te denken over deze veegpieten.

Voorzitter Bram van der Worp belooft echter nog niets. „We hebben de laatste weken veel positieve reacties ontvangen op ons standpunt om door te gaan met bruin geschminkte pieten. We overwegen het alleen, als we de veegpieten er echt netjes kunnen laten uitzien."

Gesprek
Onlangs werd de Zwarte Pieten-discussie in de Arnhemse gemeenteraad gevoerd. Staal wilde naar aanleiding daarvan in gesprek met de organisatie van de Arnhemse intocht. De keuze om veegpieten mee te laten lopen, hangt af van een gesprek met de grimeuse van de intocht en het verhaal van het Sinterklaasjournaal.

Voor Van der Worp hoeft het echter niet. „We zijn net klaar met de voorbereiding en dan komt dit. Ook zou ik het andersom doen, dus een donkere piet met wat witte vegen."

Lees het volledige verhaal inclusief een routekaart van de intocht dinsdag in de Gelderlander, editie Arnhem, of kijk in de online krant.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo