Volledig scherm
PREMIUM
Lachgas inademen via een ballonnetje is populair tijdens het uitgaan. © ANP XTRA

Burgemeesters Arnhem en Nijmegen zijn blij met lachgasverbod, maar hopen op geld uit Den Haag voor handhaving

ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is blij met een landelijk lachgasverbod. Maar om die te kunnen handhaven, is volgens hem extra geld nodig uit Den Haag.

,,Het is goed dat het snel gegroeide probleem van lachgas nu wordt gezien”, reageert de Arnhemse burgemeester op het plan van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, om de verkoop en handel van lachgas als drugsmiddel te verbieden. ,,Wel is dit een pleister op de wonden die het grote structurele drugsprobleem van Nederland veroorzaken. Mijn zorg bij lachgas is het grote gevaar voor de gezondheid van onze kinderen.”

Lokaal verbod

Arnhem heeft vorige maand als eerste gemeente in Nederland al een lokaal verbod ingevoerd op de verkoop van lachgas in de horeca. Eerder werd de verkoop op straat al aan banden gelegd. Marcouch is daar blij mee, want de noodzakelijke wetswijziging voor een landelijk verbod kan nog maanden duren. ,,Terwijl het probleem nu al levensgroot voor onze voeten ligt.”

Quote

Wat ons dus echt zou helpen, is support van de staatsse­cre­ta­ris met een budget. Daarnaast moet er een goede voorlich­tings­cam­pag­ne komen

Ahmed Marcouch, burgemeester Arnhem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.