Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Burgemeesters boos over negeren kleine criminaliteit door agenten: ‘Daar gaat de politie niet over’

Burgemeesters in Oost-Nederland zijn boos over een uitgelekte lijst waaruit blijkt dat de politie weinig of geen energie meer wil steken in kleine overtredingen als winkeldiefstal, oplichting en dierenmishandeling. De bestuurders willen hierover een stevig gesprek voeren met de politie en het Openbaar Ministerie.

25 reacties

 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  Ik verbaas me over veel van de reacties hier omdat wat er nu eindelijk eens op papier is gezet helaas al jarenlang de dagelijkse praktijk blijkt te zijn. Op heel veel aangiftes volgt zo ongeveer per kerende post een briefje dat men er om uiteenlopende reden toch NIETS mee gaat doet, ik ervaar dat al jaren. Daarmee is de politie ook zelf inmiddels op lichtjaren afstand komen te staan van de burger, uitgezonderd zware misdrijven. De politie is er gewoon NIET meer voor veel burgers, helaas!
 • Thoni Cardani

  2 maanden geleden
  Dit nodigt uit om het recht in eigen hand te nemen. Maar als je dan een inbreker of andere wetsovertreder een beetje hardhandig aanpakt kun je er gif op innemen, dat je er niet mee wegkomt en dan zal blijken dat er bij de politie nog voldoende capaciteit is om een heel proces in gang te zetten om jouw voor de rechter te krijgen. En de officier van justitie en de rechter zullen weinig begrip voor jouw handelen opbrengen en jou eens een lesje leren. Pas op hè, dat mag niet! De omgekeerde wereld.
 • Dirk Brinkman

  2 maanden geleden
  Als de politie niets wil doen aan kleine crminaliteit mogen de burgets die hier schade van ondervinde eindelijk zelf optreden en de kleine crminelen zelf straffen . Want de corpsleiding van de betreffende corpsen vergeten dat juist de kleine criminele activiteit een grote impact heeft op de gewone burgers en juist deze grote groep burgers willen van de kleine criminaliteit af , want blijft nu blijft er maar 1 ding over zelf optreden en straffen dus.
 • Stef Besoigne

  2 maanden geleden
  De burgemeester is de baas over de politie, dus niets boos en een stevig gesprek. Gewoon doen wat gezegd wordt, achter het bureau vandaan en handhaven.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Dus alles wat de politie en het OM niet aanpakken mag de burger zelf doen? Daar komt het volgens mij wel op neer, het recht in eigen hand nemen!