Ondernemers in Dordrecht hangen bordjes met de plaatsnaam 'Antwerpen' op in het centrum van de stad. Ze willen net als hun collega's in de Belgische stad weer open.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemers in Dordrecht hangen bordjes met de plaatsnaam 'Antwerpen' op in het centrum van de stad. Ze willen net als hun collega's in de Belgische stad weer open. © Jeffrey Groeneweg

Burgemeesters die niet willen handhaven, wankelt het gezag? ‘Dit veroorzaakt anarchie’

NIJMEGEN Burgemeesters die geen boetes uitschrijven als winkels als vorm van protest de deuren van hun winkel openen. Een minister die zegt dat de naleving van maatregelen ‘meer is wat u en ik ervan maken’. Coronamaatregelen wankelen. Wankelt ook het gezag? 

13 reacties

 • R.B. Klok

  1 jaar geleden
  De uitspraak van deze minister van justitie past volgens mij wel in het rijtje van het al jaren gevoerde gedoogbeleid. Gedogen is oogluikend toestaan wat volgens de wet verboden is. Handhaven is kostbaar en lastig, dan krijg je als justitie wel erg veel werk terwijl de capaciteit ontbreekt. Het gezag van de overheid ondermijnt hiermee zichzelf.
 • Raimond

  1 jaar geleden
  De echte criminelen hebben vrij spel ende hardwerkende ondernemers worden beboet. En dan ook de reacties altijd, dan lees je weer er zijn nog nooit zo weinig faillissementen geweest, duh hoe komt dat dan. Nou logisch, de ondernemers steken zich in de schulden met leningen en uitgestelde betalingen in de hoop zich daar weer uit te kunnen werken. En de 2g regels werken in het buitenland ook perfect zeggen ze. De besmettingen zijn nog nooit zo hoog geweest overal waar 2g is.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Gewoon handhaven, wij moeten de regels ook volgen. Ze hebben geen ruggengraat.
 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  Ons land is de verRUTTEring meer dan zat. Ook in dit nieuwe kabinet heerst hij met een toegeëigend vetorecht. IK bepaal….
 • Wilhelmus Liebrand

  1 jaar geleden
  Het is toch wel frappant dat de rijkste en dikste generatie uit de geschiedenis van de mensheid het hardste klaagt en zoveel gesjeesde politici heeft voortgebracht dat we nu met een overschot aan burgemeesters zitten van een zeer bedenkelijk niveau. Ik ben alvast weg,de mazzel ermee.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. LIVE wielrennen | Kans voor Dylan Groenewegen in sprintetappe Critérium du Dauphiné

  LIVE wielrennen | Kans voor Dylan Groenewe­gen in sprintetap­pe Critérium du Dauphiné

  De kansen voor de pure sprinters liggen zeer dun gezaaid in deze Dauphiné. Daarom zal Dylan Groenewegen de tweede etappe - die de renners voert van Monistrol-sur-Loire naar Le Coteau - hebben aangestipt om de benen eens te testen voor de Tour de France. Steven Kruijswijk is er na zijn zware val van gisteren helaas niet meer bij. Volg het koersverloop in onze livewidget. De finish wordt tussen 16.30 uur en 17.00 uur verwacht.