Ondernemers in Dordrecht hangen bordjes met de plaatsnaam 'Antwerpen' op in het centrum van de stad. Ze willen net als hun collega's in de Belgische stad weer open.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemers in Dordrecht hangen bordjes met de plaatsnaam 'Antwerpen' op in het centrum van de stad. Ze willen net als hun collega's in de Belgische stad weer open. © Jeffrey Groeneweg

Burgemeesters die niet willen handhaven, wankelt het gezag? ‘Dit veroorzaakt anarchie’

NIJMEGEN Burgemeesters die geen boetes uitschrijven als winkels als vorm van protest de deuren van hun winkel openen. Een minister die zegt dat de naleving van maatregelen ‘meer is wat u en ik ervan maken’. Coronamaatregelen wankelen. Wankelt ook het gezag? 

14 reacties

 • R.B. Klok

  3 dagen geleden
  De uitspraak van deze minister van justitie past volgens mij wel in het rijtje van het al jaren gevoerde gedoogbeleid. Gedogen is oogluikend toestaan wat volgens de wet verboden is. Handhaven is kostbaar en lastig, dan krijg je als justitie wel erg veel werk terwijl de capaciteit ontbreekt. Het gezag van de overheid ondermijnt hiermee zichzelf.
 • Raimond

  3 dagen geleden
  De echte criminelen hebben vrij spel ende hardwerkende ondernemers worden beboet. En dan ook de reacties altijd, dan lees je weer er zijn nog nooit zo weinig faillissementen geweest, duh hoe komt dat dan. Nou logisch, de ondernemers steken zich in de schulden met leningen en uitgestelde betalingen in de hoop zich daar weer uit te kunnen werken. En de 2g regels werken in het buitenland ook perfect zeggen ze. De besmettingen zijn nog nooit zo hoog geweest overal waar 2g is.
 • Mattie Veld

  4 dagen geleden
  Gewoon handhaven, wij moeten de regels ook volgen. Ze hebben geen ruggengraat.
 • John Bluhmen

  4 dagen geleden
  Ons land is de verRUTTEring meer dan zat. Ook in dit nieuwe kabinet heerst hij met een toegeëigend vetorecht. IK bepaal….
 • Wilhelmus Liebrand

  4 dagen geleden
  Het is toch wel frappant dat de rijkste en dikste generatie uit de geschiedenis van de mensheid het hardste klaagt en zoveel gesjeesde politici heeft voortgebracht dat we nu met een overschot aan burgemeesters zitten van een zeer bedenkelijk niveau. Ik ben alvast weg,de mazzel ermee.