Volledig scherm
De halteplek aan de Zuid-Oostwal in Gennep wordt verplaatst. © Theo Peeters

Bushalte in bocht 6 meter verplaatst in Gennep

GENNEP - De halteplek voor de bus in de bocht van de Zuid-Oostwal in Gennep wordt 6 meter verplaatst.De gemeente wilde de halte in eerste instantie 20 meter verplaatsen.

„Als tegemoetkoming aan de bewoners die de bushalte voor de deur zouden krijgen," is de verklaring van wethouder Jan Welles van Gennep voor de geringere verplaatsing.

Verkeerde plek
De bewuste bushalte ligt op de verkeerde plek. In de bocht in de Zuid-Oostwal kan de bus namelijk niet goed langs de verhoogde stoep staan om rolstoelers makkelijk te laten instappen. Dat kan met een verplaatsing wel. Voor de verschuiving was een verkeersbesluit nodig van de gemeente Gennep.

Privacy
Bewoners van het huis waarvoor de bus zou gaan stoppen, verzetten zich echter tegen die verplaatsing. Zij vrezen dat door de nieuwe plek hun privacy zou worden aangetast. Buspassagiers zouden dan bij hun woning naar binnen kunnen kijken. Zij maakten daarom bezwaar tegen het verkeersbesluit. Wethouder Jan Welles van Gennep: „De commissie heeft de bezwaarschriften ongegrond verklaard. Om de bewoners toch tegemoet te komen, wordt de bushalte dus maar 6 meter verplaatst. En het bushokje blijft op dezelfde plek staan. Toch zijn de bewoners nog tegen."

Beroep
Volgens Welles bestaat het risico dat de bewoners in beroep gaan tegen het gemeentelijke besluit tot verplaatsing. Als het besluit van de gemeente wordt goedgekeurd, gaat een aannemer aan de slag met de bushalte om de instap aan te passen aan de landelijke toegankelijkheidsnormen.