Een enkele reiziger in de bus op het station van Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een enkele reiziger in de bus op het station van Arnhem. © Gerard Burgers

Bussen blijven leeg na corona, mes in tal van lijnen: ‘Dit jaagt mensen naar ander vervoer’

Corona eist zijn tol in het openbaar vervoer. Het massale thuiswerken en studeren leidt tot miljoenenverliezen bij vervoersbedrijven. De steun van de overheid kan die niet volledig afdekken. Vervoersbedrijven en provincies zetten het mes in tal van buslijnen. Sommige verbindingen verdwijnen zelfs helemaal.

11 reacties

 • bart verplak

  1 jaar geleden
  Volkomen vervreemdend dat station.
 • Jorrit van Wamel

  1 jaar geleden
  @Jessica Berends, de bussen van Breng rijden niet op diesel maar op CNG (Compressed Natural Gas), een schonere en rendabelere vorm in vergelijking met LPG (Liquified Petroleum Gas).
 • Tom Hond

  1 jaar geleden
  "Anders gaan ze op de scooters"Niks mis mee toch alles wordt toch elektrische want het moet milleu vriendelijk zijn beter dan opmekaar gepakt met mondkapje op in een blik op wielen zitten.
 • Deniz Kumak

  1 jaar geleden
  hoe zou dat toch komen dat minder mensen het Openbaar vervoer nemen? ik zeg je het komt : niet alleen door die ellendige Corona! : Het Openbaar Vervoer is veel duurder geworden!! : Minder servicebalies gekomen, en veel meer mogelijkheden worden gesloten : Andere lijnen worden uit de dienst genomen
 • Anne Schoen

  1 jaar geleden
  Niet zo heel gek, het is zomer. Je moet in alle bussen nog steeds een warm mondkapje op, waardoor ik in elk geval liever de fiets pak. Hutjemutje in zo'n hete bus met zo'n kapje op je mond vind ik echt verschrikkelijk, dus voor mij voorlopig nog geen bus, terwijl ik vroeger de bus bijna dagelijks gebruikte. En zo zullen er wel meer zijn. Ook zijn er natuurlijk veel mensen die tijdens de lockdown een fiets (of auto) hebben gekocht, en die is niet na een jaartje versleten.