Het plan voor uitbreiding van camping Het Winkel. De woningen links worden volgens het plan volledig omringd door kampeerterrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan voor uitbreiding van camping Het Winkel. De woningen links worden volgens het plan volledig omringd door kampeerterrein. © Marcel Kuster, foto Jan van den Brink

Buurtschapje Brinkheurne vreest megacamping met hotel: ‘Het moet hier geen tweede Giethoorn worden’

WINTERSWIJK - Buurtschap Brinkheurne roept de gemeente Winterswijk op de uitbreiding van camping Het Winkel niet toe te staan. ,,Er ontstaat een wanverhouding in ons buurtschap. Het moet hier geen tweede Giethoorn worden”, meent Brinkheurns Belang.

5 reacties

 • Francis de Vries

  2 weken geleden
  De borkense baan is toch uniek?
 • Wilhelmus Liebrand

  3 weken geleden
  Prima idee om ook meer toeristen kennis te laten maken met eigenzinnige, bekrompen eigenheimers, een attractie op zich.
 • Mattie Veld

  3 weken geleden
  Het wordt tijd voor een nieuwe gemeenteraad die ook naar de inwoners luisteren en niet alleen maar aan de economie denken.
 • Ankie Bronckhorst

  3 weken geleden
  Op dit plan is van alles tegen. Voor de omgeving die verkwanseld wordt en waar Winterswijk het juist van moet hebben, de natuur die weer verder versnipperd wordt, de omwonenden die ook weer eens veel te laat ingelicht worden, de verkeersveiligheid, de aanrijdingen met wild en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit voor de rijkdom van enkele mensen. Denk na en stem tegen, gemeenteraad van Winterswijk! Dit wordt de verroompottisering van Nederland genoemd.
 • Johann Janssen

  3 weken geleden
  nou daar in Winterswijk krijgen ze nu toch wel erge stadse fratsen. wie wil daar nou verblijven als er ook nog een groot industrieterrein aan de misterweg wordt gerealiseerd en de horizon en de weilanden en de akkers worden verontreinigd met horizon- en glasplaat vervuiling. toeristen komen hier echt niet op af.
 1. LIVE | 3737 coronagevallen, meer dan weekgemiddelde, lichte stijging aantal ziekenhuispatiënten
  Coronavirus

  LIVE | 3737 coronage­val­len en vijf doden gemeld; lichte stijging aantal ziekenhuis­pa­tiën­ten

  Het RIVM heeft tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 3737 meldingen gekregen van mensen met een positieve coronatest. Daarmee zet de stijging in Nederland door. Experts vrezen dat dit nog wel even aan zal houden. Ook Rusland breekt vandaag opnieuw records met haar coronacijfers. Het land - dat ruim acht keer zoveel inwoners heeft als Nederland - meldt ruim 33.000 besmettingen. Er waren daar meer dan duizend sterfgevallen in de afgelopen 24 uur. Ongevaccineerde Fransen kunnen zich niet meer gratis laten testen, maar het land noteert met 6099 infecties wel het hoogste aantal nieuwe besmettingen sinds eind juli. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog.