Volledig scherm
De Calvijnschool in Ederveen neemt noodgedwongen zijn intrek in een oude tenniskantine. © Tamara Reijers

Calvijnschool moet nu zelfs les geven in een tenniskantine

EDE - De Calvijnschool in Ederveen neemt noodgedwongen zijn intrek in een oude tenniskantine. Het ruimtegebrek van de school neemt bizarre vormen aan. Leerlingen krijgen onder meer les in een restaurant en in een tenniskantine.

Directeur Nico Postema van de reformatorische Calvijnschool is met de gemeente in gesprek over een oplossing van het probleem.

Locaties
Tot die tijd is het lapwerk. Duur lapwerk. In de voormalige kantine van de tennisvereniging opent Postema maandag zijn nieuwste dislocatie. De klas die hier vanaf maandag les krijgt, gebruikte tot vorige week een lokaal van andere school in het dorp, de hervormde Julianaschool. Die school heeft de lokalen zelf weer nodig.

Noodgreep
De kantine is al de tweede noodgreep van dit jaar na het betrekken van een voormalig restaurant in de zomer. Die noodgrepen geven echter maar voor korte termijn respijt. Voor de 25 kinderen die extra verwacht worden per augustus 2017, is geen plek. „Waar we die moeten huisvesten, ik weet het niet”, zegt Postema.

Discussie
Het probleem van de Ederveense scholen sleept al jaren. In april vorig jaar werd na lange discussie door de gemeenteraad het besluit genomen dat de de Calvijnschool (nu 400 leerlingen) en de Julianaschool (nu 200 leerlingen) samen een nieuw pand krijgen. Wanneer dat gebeurt moet echter nog worden vastgesteld. Een leerlingenstop is volgens Postema geen optie. „Er komen hier veel grote gezinnen. Als wij van de acht kinderen zes op school hebben gehad, moeten we dan de laatste twee weigeren.”

Alternatief
Bovendien is er voor veel ouders geen alternatief dat bij hen past, stelt Postema. „Ouders kiezen duidelijk voor ons vanwege onze identiteit."

Lees meer over de Calvijnschool in De Gelderlander van zaterdag 22 oktober, editie Vallei, of bekijk de e-paper.