Volledig scherm
De Molenhoekse vestiging van Kandinsky tijdens de middagpauze. (archieffoto) © Do Visser/De Gelderlander

Cambodjaanse monnik neemt UNICEF-award in ontvangst in Nijmegen

NIJMEGEN - Het Kandinsky College in Nijmegen is zondag 27 november het feestelijke podium voor de uitreiking van een internationale UNICEF-onderscheiding: de Audrey Hepburn Humanitarian Award. De onderscheidinggaat naar de Cambodjaanse boeddhistische monnik Sareth Brak.

Hij is weldoener in eigen land en heeft het Kandinsky aangewezen als de locatie waar hij de prijsin ontvangst wil nemen.

Warme banden
Brak en Kandinsky onderhouden warme banden. Leerlingen en docenten reizen geregeld af naar Cambodja om mee te helpen aan projecten die Brak hier heeft opgezet. De school heeft sinds 2011 25.000 voor Braks stichting ingezameld.

Onderscheiding
De onderscheiding is bestemd voor 'individuen en organisaties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het welzijn van kinderen door middel van vrijwilligerswerk, filantropisch werk en onderwijskundige en innovatieve projecten'. Eerdere ontvangers zijn beroemdheden als zanger Harry Belafonte en acteurs Danny Glover en Orlando Bloom.

„Zondag 27 november (dag van de uitreiking, red.) komt de school nationaal én internationaal in de schijnwerpers te staan. De awardwordt ook nog eens uitgereikt door Luca Dotti, de zoon van Audrey Hepburn", aldus de vergulde afdelingsleider Angélique Vermeulen van het Kandinsky College.