Caroline van der Plas zit 100 dagen in de Tweede Kamer voor de BoerBurgerBeweging: ,,Mensen zijn al dankbaar, terwijl ik nog niets heb bereikt.”
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline van der Plas zit 100 dagen in de Tweede Kamer voor de BoerBurgerBeweging: ,,Mensen zijn al dankbaar, terwijl ik nog niets heb bereikt.” © Ronald Hissink

Caroline van der Plas niet meer weg te denken uit Tweede Kamer: ‘Mensen zijn al dankbaar, terwijl ik nog niets heb bereikt’

Ze heeft maling aan gewoontes, is direct en vertolkt de stem van het platteland. Na drie maanden zijn Caroline van der Plas uit Deventer en haar BoerBurgerBeweging niet meer weg te denken uit de Tweede Kamer. Hoewel de successen nog miniem zijn, lopen boeren al met haar weg. De peuk gaat aan, tijd voor een gesprek.

15 reacties

 • Joop peeters

  3 weken geleden
  Geciteerd uit bovenstaand artikel: Voorkom dat alleenstaande ouderen een deel van hun AOW kwijtraken als ze bij een ander gaan wonen. Maak het voor hen financieel aantrekkelijker om te verhuizen, zo komt de doorstroming op de woningmarkt op gang en komt een huis vrij voor een gezin. HELEMAAL WAAR. Snel hiermee aan de slag. En ook toepassen op al die andere alleenstaanden die om financiële redenen niet gaan samenwonen.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  3 weken geleden
  Gezond boerenverstand, dat is nodig in het Haagje Niet van dat er omheen gezwets, urenlang lullen over niks.
 • Robin Mulder

  3 weken geleden
  Heer Loermans wat een origineel idee bouwen in de gemaakte natuur waar dieren stelselmatig worden mishandeld.Ruimte voor 300.000 woningen, infrastructuur deels al klaar .Geen andere mensen tot last en sneller te realiseren.Denk eens uit je cocon misschien komen we dan nog ergens.Caroline zet door al die traditionele denkers lossen niets op.
 • M. Coole

  3 weken geleden
  Blijkbaar trappen velen in de marketing van BBB en mw. Van der Plas. BBB profileert zich als een partij voor de gewone man op het platteland, maar bestaat uit zakenmannen met een succesvol communicatiebureau dat werkt voor controversiële multinationals (ReMarkAble bijvoorbeeld). De intensivering van de landbouw heeft voor veel problemen gezorgd. Dat deze voor de leefbaarheid opgelost moeten worden is helder. Het riedeltje 'boeren krijgen de schuld' van haar werkt ook niet meer.
 • Geert Loermans

  3 weken geleden
  Wat een zelfoverschatting en zelfvoldaanheid. Voorstellen zoals 300.000 woningen.bouwen in de Oostvaarders plassen. Dan mis je toch elke realiteit. Vroeger hebben we ook zo'n figuur gehad. Boer Koekoek. Gaat mevrouw ook een cd'tje opnemen: Rutte zit in de ........
 1. Deze moeders starten platform voor tweedehands baby- en kinderspullen: ‘Gaan Nederland veroveren’
  PREMIUM

  Deze moeders starten platform voor tweede­hands baby- en kinderspul­len: ‘Gaan Nederland veroveren’

  Het kopen en verkopen van tweedehands baby- en kinderspullen doen jonge ouders voortaan op het platform Laifkids.nl, als het aan Anouk Brussel (32) uit Wilnis en Nori van der Velde (32) uit Vinkeveen ligt. Volgens de jonge moeders is er een steeds grotere behoefte aan het doorverkopen van gebruikte babyspullen. Niet alleen om er nog wat aan te verdienen, maar ook omdat weggooien zonde is.