Het aanmeldcentrum van de IND in Ter Apel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aanmeldcentrum van de IND in Ter Apel. © VINCENT JANNINK

Celstraf voor jonge inbrekende asielzoeker, die door bewoner werd betrapt

ARNHEM - De 19-jarige asielzoeker Kader D. draait direct de gevangenis in voor het plegen van een gewelddadige inbraak in het Arnhemse Spijkerkwartier. De rechtbank in Zutphen legt hem negen maanden gevangenisstraf op.

13 reacties

 • Anoniem

  6 maanden geleden
  Een straf maar........ Uitzetting naar land van herkomst en nooit meer terug.
 • Pieter-Jan Hulsbosch

  6 maanden geleden
  Overlast door dit soort "gasten", wordt een steeds groter probleem hier. En 9 maanden cel is natuurlijk geen oplossing, kost een hoop geld en levert niets op.
 • P.L. Derksen

  6 maanden geleden
  Je mag er niets van zeggen want dan wordt je geclassificeerd als racist. Zolang we bestuurders hebben zoals Ankie Broekers-knol zullen deze problemen nooit opgelost worden. Helaas krijgt de heer Wilders gelijk in bijna alles wat hij voorspelt heeft.
 • Barlaeus

  6 maanden geleden
  Hoezo mag deze persoon genieten van de kostbare Nederlandse cel. Terug naar Marokko die man. Onafhankelijk van de reden van zijn asielaanvraag. Hij maakt Nederland onveilig. Ga Maar naar Marokko, ook als dat voor jou onveilig is. Registreren als "Persona non grata"; nooit meer welkom in Nederland.
 • Harm Hillevreugd

  6 maanden geleden
  Deze gasten gewoon naar een afgesloten gevangenkamp sturen. Bv op Schiermomnikoog. Geen voorzienigen en elke dag boerenkool of zuurkool. Dan zal de keus niet moeilijk zijn om snel terug te keren naar het thuisland. Is er geen politike meederheid te vinden om deze loosers het zo onaantrekkelijk te maken ?
 1. Franse tekenaar Sempé (89), bekend van ‘De kleine Nicolaas’ overleden

  Franse tekenaar Sempé (89), bekend van ‘De kleine Nicolaas’ overleden

  Jean-Jacques Sempé, die de geliefde Franse kinderboekenreeks Le Petit Nicolas (De kleine Nicolaas) illustreerde, is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vrouw bekendgemaakt. De kinderboeken boden een geïdealiseerde visie op de kindertijd in het Frankrijk van de jaren vijftig en werden een internationale bestseller, ook in Nederland. Sempé illustreerde tevens meer covers van het vooraanstaande opinieblad The New Yorker dan welke andere illustrator dan ook.