Volledig scherm
© Archieffoto ANP

Centrum Nijmegen knelpunt vol ergenissen voor automobilisten

NIJMEGEN -Weggebruikers in Nijmegen storen zich aan de vele verkeerslichten in het centrum, waardoor zij (te) vaak moeten stoppen. Andere grote ergernissen: de provinciale weg naar Arnhem (N325) en het knooppunt Bankhoef (nabij Wijchen) zijn overbelast, waardoor automobilisten regelmatig in de file staan.

Dat blijkt uit een rapport van de ANWB, die leden vroeg het van deur-tot- deuroponthoud in kaart te brengen. Ruim 4.000 weggebruikers deden mee aan het onderzoek.

Mislukt
Donderdag presenteerde de verkeersorganisatie zijn bevindingen, met daarbij een lijst van de 100 grootste verkeersknelpunten in Nederland.Het rapport onderstreept eens te meer dat de groene golf – een doorrijzone waarbij automobilisten niet telkens voor een rood licht staan – in Nijmegen is mislukt.

Knelpunt
Met de komst van stadsbrug de Oversteek, twee jaar geleden, hoopte Nijmegen datde doorstroom van verkeer in de stad soepeler zou verlopen. Uit onderzoek van de provincie Gelderland bleek deze zomer al dat de nieuwe stadsbrug nauwelijks een positief effect heeft op de verkeerssituatie in de stad.In het ANWB-onderzoek is Nijmegen de enige plaats in Gelderland waar het stadscentrum naar voren komt als verkeersknelpunt.