Volledig scherm
De nevengeul bij Lent. © Gerard Verschooten

Centrum voor watersport in Lent pas in 2019

LENT - Het nieuwe watersportcentrum onder de verlengde Waalbrug bij de Spiegelwaal in Lent laat nog zeker twee jaar op zich wachten. De realisatie ervan blijkt moeilijker dan eerder werd gedacht.

Eerst moet het bestemmingsplan voor dit centrum aan de nevengeul van de Waal worden aangepast. Dat vergt zeker 1 jaar. Bovendien is de financiering nog niet rond.

Kosten
Nijmegen, dat het watersportcentrum wil bouwen in het Bastion (het rode gebouw onder de Waalbrug), komt nog 1,9 miljoen euro tekort. Het watersportcentrum vergt een investering van ruim 5 miljoen euro.

Financiering
De gemeente zoekt nu driftig naar subsidiemogelijkheden bij de provincie Gelderland en de Europese overheid. De zeven watersportclubs die gebruik gaan maken van het centrum, verenigd in Watersport Nijmegen, zoeken zelf naar bijdragen van fondsen.

Woningbouw
De kosten pakken de gemeente hoog uit omdat rond het Bastion aanvankelijk woningbouw was gepland. Nu wordt de grond daar deels ingezet voor een hellingbaan naar het water, manoeuvreerruimte voor lange boten en de inrichting van een parkeerterrein.

Nijmegen loopt hierdoor 1,1 miljoen euro aan reeds ingeboekte opbrengsten van de grond mis.

Lees meer over het watersportcentrum in de papieren krant, regio Nijmegen van 14/11/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.