Volledig scherm
Brand uitgebroken op Camping Heerewaarden © Bart Meesters

Chalet op Camping Heerewaarden in vlammen opgegaan, een man naar het ziekenhuis

UPDATEHEEREWAARDEN - Op Camping Heerewaarden is zaterdagavond rond 22.00 uur brand uitgebroken in een chalet. Het vuur is overgeslagen naar twee andere chalets. Eén man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is de brand geblust.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn er explosies gehoord. Hij denkt dat er mogelijk gasflessen zijn omgeslagen, maar kan dat niet met alle zekerheid zeggen. De brandweer was met meerdere wagens aanwezig en er is een traumahelikopter geland.

De chalet die in brand stond, kan als verloren worden beschouwd. De andere twee huisjes zijn zwaar beschadigd. Voor een van de bewoners moet voor komende nacht opvang worden geregeld. De camping was een grote vuurzee. Alle campinggasten zijn daarom uit voorzorg geëvacueerd. De nabije omgeving is afgezet. Rond middernacht mochten alle kampeerders weer terug de camping op.

Over de oorzaak kan nog niks worden gezegd. De politie doet onderzoek. 

Volledig scherm
Brand op Camping Heerewaarden. © Bart Meesters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.