Volledig scherm
© SK-Media

Chaos op A73: eerst vier, dan drie en dan zeven auto's op elkaar

HAPS - De A73 tussen Malden en Haps is vrijdag uren afgesloten geweest na verschillendeongelukken. Volgens de politie begon de verkeerschaos met een ongeval om 13.15 uur op de rijbaan richting Venray. Vrijdagavond was het opnieuw raak: bij een botsing van twee auto’s raakten meerdere inzittenden gewond.

Vrijdagmiddag botsten eerst drie auto’s op elkaar. Enkele minuten later ontstond een kijkersfile aan de andere kant van de weg, waarbij op twee plekken zeven auto’s op elkaar botsten. In noordelijke richting kon verkeer na enige tijd nog over een rijstrook. Daar had een berger de voertuigen afgesleept, waarna die weghelft rond 14.00 uur weer open was.

Vluchtstrook
Naar het zuiden bleef de weg langer dicht. Sommige automobilisten probeerden de file via de vluchtstrook te passeren, maar werden daarbij gesnapt door de politie. Om 15.00 uur werd de weg vrijgegeven; dat bleek een meevaller voor de weggebruikers.

Afgesloten
‘Slecht nieuws voor vakantieverkeer: A73 richting Venlo blijft nog tot in de avondspits dicht’, tweette namelijk de verkeersinformatiedienst VID namelijk nog om 14.30 uur. Een half uur later was dat bericht al achterhaald, toen de snelweg richting het zuiden werd vrijgegeven en de files langzaam oplosten. Ruim voor de chaos waren rond 11.00 uur bij Cuijk al vier auto’s op elkaar gebotst.

Werkzaamheden
De snelweg was vrijdagmiddagnadat die was vrijgeven echter maar enkele uren open. Want om 19.00 uur werd de weg in zuidelijke richting tussen Wijchen en Cuijk weer afgesloten vanwege de werkzaamheden aan de brug over de Maas. Het is het laatste van de vier weekeinde dat ruim 55.000 auto’s een andere route moeten kiezen.

Wéér raak
Anderhalf uur later, rond 20.30 uur, deed zich opnieuw een ongeval voor op de snelweg. Vlak voor de waarschuwingsborden die weggebruikers attenderen op de werkzaamhedop de brug, klapten twee voertuigen op elkaar. Hierbij raakten meerdere mensen gewond. Eén van hen is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
Het ongeval op de A73. © SK-Media
Volledig scherm
De A73 is in beide richtingen afgesloten. © SK-Media