In Arnhemse winkelcentra draagt een enkeling nog een mondkapje.
Volledig scherm
PREMIUM
In Arnhemse winkelcentra draagt een enkeling nog een mondkapje. © Erik van 't Hullenaar

Chaos rond mondkapjesplicht: ‘Uiteindelijk komt-ie er wel, ook hier in het Oosten’

ARNHEM / NIJMEGEN - Het advies van de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven om mondkapjes te gaan dragen in de openbare ruimte zorgt voor veel verwarring én nieuwe discussie. De roep om wél gezichtsbescherming te verplichten, klinkt steeds luider.

58 reacties

 • Jan

  5 maanden geleden
  Een overheid mag geen regels stellen die slecht zijn voor de gezondheid. Met vele mondkapjes adem je vezels in als je CO2 hebt uitgestoten en die weer opnieuw inademt.Winkels mogen je de toegang niet ontzeggen. Dat mag pas na een winkelontzegging. Een winkel is een openbare ruimte.
 • Kerstens

  5 maanden geleden
  Uitverkocht bij de kruitvat. Morgen misschien meer. Ik ga zeker niet nu de hele stad door om zo'n ding te zoeken. Het zou de regering sieren om zo'n ding bij iedereen in de bus te doen en het zo dringend nodig is.Het idee is goed maar de timing en uitvoering erg slecht. Ik draag wel een buff of iets dergelijks.
 • Reur

  5 maanden geleden
  Ga koken Bert!
 • Reur

  5 maanden geleden
  Je kunt ziek zijn, dus besmettelijk, zonder het te weten. Dan helpt een mondkapje wel om anderen tegen jou te beschermen.
 • Frans

  5 maanden geleden
  Ook net over de grens?
 1. Per direct advies om mondkapje te dragen in winkels: zo gebruik je ze goed (en dit zijn de leukste)
  PREMIUM

  Per direct advies om mondkapje te dragen in winkels: zo gebruik je ze goed (en dit zijn de leukste)

  Per direct geldt in Nederland een dringend advies om mondkapjes te dragen in openbare binnenruimten. Dat maakte premier Mark Rutte woensdagmiddag bekend in de Tweede Kamer. Winkels kunnen je verplichten er een op te zetten. Tot nu toe hadden alleen ov-reizigers een mondkapje nodig, maar de kans is groot dat grote groepen mensen nu mondkapjes aanschaffen. Waar moet je op letten bij het kopen? En als het even kan mag hij er ook een beetje leuk uitzien.
 1. Staatsgreep dreigt in Armenië, premier wil niet opstappen
  Play

  Staats­greep dreigt in Armenië, premier wil niet opstappen

 2. Bol.com krijgt opeens 5 sterren van klanten
  Play

  Bol.com krijgt opeens 5 sterren van klanten