Vrachtwagenchauffeur Jos Lambregts.
Volledig scherm
Vrachtwagenchauffeur Jos Lambregts. © Bert Kamp / Reggestreek Fotograf

Chauffeur Jos werd twee keer het slachtoffer van een aanslag op zijn truck

VRIEZENVEEN/DOESBURG - Chauffeur Jos Lambregts ontsnapte tot twee keer toe aan de dood bij aanslagen op zijn truck. Wel raakte hij zwaargewond. Na een jaar revalideren kan hij de kliniek verlaten. Zijn lichaam is getekend door het vuur. Hij is het slachtoffer van meedogenloze concurrentie om kledingtransporten uit Italië.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Hoe onze redactie beter wordt als we een afspiegeling zijn van de samenleving

  Hoe onze redactie beter wordt als we een afspiege­ling zijn van de samenle­ving

  ‘Ben jij hem of ken jij hem, die journalist (m/v) die het Brabants Dagblad kleur kan geven?’. Een jaar geleden deed collega-hoofdredacteur Lucas van Houtert deze dringende oproep in zijn krant. Hij constateerde dat zijn redactie veel te weinig mensen met een andere achtergrond telde. ‘We zijn te wit in een wereld die gekleurd is. Daardoor hebben we blinde vlekken die het moeilijk maken om alles dat om ons heen gebeurt te zien en goed te duiden’ schreef hij toen.