Een bord informeert mensen over de kwaliteit van het zwemwater.
Volledig scherm
Een bord informeert mensen over de kwaliteit van het zwemwater. © GinoPress B.V.

Check hier waar je veilig kunt zwemmen

Interactieve kaartDe temperaturen stijgen en dat betekent dat meer mensen in natuurwater willen zwemmen. Maar het betekent ook dat blauwalg en e-colibacteriën sneller groeien en de zwempret kunnen bederven. Blauwalg kan zorgen voor huidirritatie en maag- en darmklachten en gevaarlijk zijn voor honden. Check daarom voor je gaat zwemmen of het water veilig is in de onderstaande kaart. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.