Volledig scherm

Check: scholieren in Boxmeer en Sint Anthonis hebben weer werkend achterlicht

BOXMEER/SINT ANTHONIS - De gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer houden deze week de jaarlijkse fietsverlichtingsactie bij middelbare scholen. Leerlingen kunnen hun fiets laten controleren en waar nodig de verlichting laten repareren.

De donkere herfst- en wintermaanden zijn aangebroken.Dan zouden de alarmbellen van fietsers moeten gaan rinkelen. Want werkende verlichting kan van levensbelang zijn in het verkeer.

Beloning
Fietsenmaker Gérard Kocken en zijn mensen onderwierpen samen met de medewerkers van Rob's Fietsplus de rijwielen van leerlingen van het ProCollege in Boxmeer aan een serieuze inspectiebeurt. Een dag eerder gebeurde dat door Marc Ermens en Theo Aben bij Metameer in Boxmeer. Wie goed werkende verlichting had, kreeg een rolletje snoep cadeau.

Remmen
Bij de controle checkten de specialisten de verlichting. Als daar iets aan mankeerde, zorgde de fietsenmaker ter plekke voor een reparatie. Ook vond een controle van de fietsremmen en de fietsbel plaats. Als de verlichting niet te repareren was, kreeg de betreffende leerling een kortingsbon die deze week kan worden ingezet bij de meewerkende fietsenmakers. Alle scholen hebben van de ANWB een fietsverlichtingskist gekregen om later op school kapotte verlichting te repareren.

Volledig scherm
Foto Ed van Alem
Volledig scherm
Volledig scherm