Volledig scherm

ChicksLoveFood: van foodblog tot kookboek, een succesverhaal

SINT ANTHONIS/ AMSTERDAM - Met het nieuwe boek Het Meal planning-kookboek dat dinsdag 25 oktober verschijnt, blijft ChicksLoveFood groeien.

Nina de Bruijn uit Sint Anthonis en Elise Gruppen uit Scheveningen waren vijf jaar geleden de eerste foodbloggers van Nederland. Inmiddels krijgt hun website 650.000 bezoekers per maand. Op de sociale media heeft het duo tienduizenden volgers. En in de bladen en op tv verschijnen zij regelmatig voor hun vooral vrouwelijk publiek.

Passie voor koken en eten
Nina de Bruijn en Elise Gruppen kwamen elkaar tegen in Rotterdam tijdens hun studie journalistiek en communicatie. Ze gingen toevallig samenwonen en ontdekten dat ze allebei een passie hadden voor koken en eten.

„Van de ene op de andere dag besloten we een foodblog te beginnen. Die had je in Nederland nog niet”, zegt De Bruijn. Nu, oktober 2016, heeft ChicksLoveFood vier mensen in dienst en vragen bedrijven de 'chicks' om uit te komen leggen hoe hun succesformule werkt.

Een uitgebreid interview met Nina en Elise is te lezen in De Gelderlander van maandag 24 oktober, als e-paper te koop via krant.gelderlander.nl

De cover van het boek.

Volledig scherm
Nina de Bruijn (links) en Elise Gruppen. © Mariët Mons
Volledig scherm
Het Meal Planning-kookboek van ChicksLoveFood. © PR