Volledig scherm
Vrouwtje panda Wu Wen, een van de twee panda's die naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen gaan. © ANP

Chinese ambassadeur keurt Pandasia in Ouwehands Dierenpark

RHENEN - De Chinese ambassadeur Wu Ken bezoekt vandaag Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Daar bekijkt hij Pandasia, het toekomstige verblijf van de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya die er in het voorjaar van 2017 hun intrek nemen.

Pandasia is onderdeel van een groter leefgebied, dat onderdak zal bieden aan verschillende Aziatische diersoorten. De dieren krijgen 3.400 vierkante meter leefruimte, het totale complex zal 9.000 vierkante meter omvatten. Binnen het project worden meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag en een kliniek gerealiseerd. Daarnaast komt er een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een 'pandashop'.

Pandasia bestaat uit 2 bouwonderdelen die door een houten brug met elkaar worden verbonden. De gevels van het gebouw worden voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstelling worden afgebeeld. De vorm, constructie en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel.

Pandadeskundigen
Naast de Chinese ambassadeur staat nog meer Chinees bezoek op de rol voor Pandasia. Speciaal uit China ingevlogen pandadeskundigen inspecteren de verblijven tweemaal. Zodra die groen licht geven, moet er een transportplan worden gemaakt. China bepaalt wanneer de beren naar Nederland afreizen. De panda's arriveren met een speciaal transportvliegtuig.

Volg het bezoek van de Chinese ambassadeur Wu Ken aan Pandasia vandaag op dg.nl.

Bekijk in deze video een impressie van het verblijf 'Pandasia'.