Volledig scherm
Mevrouw Li Si Jia leert kinderen op basisschool De Bem in Zevenaar Chinees. © Bart Harmsen

Chinese lerares leert basisscholieren haar moedertaal

ZEVENAAR - Kinderen op basisschool De Bem in Zevenaar kunnen sinds kort kiezen voor lessen Chinees. Mevrouw Li Si Jia leert de leerlingen haar moedertaal.

Zàijiàn,het Chinese woord voor 'tot ziens',is één van de woordjes die de kinderen uit groep 4 al hebben geleerd tijdens de driedelige cursus Chinees.

Talenten ontdekken
Die is onderdeel van de zogeheten find-outmiddagen op debasisschool. Die zijn er drie keer per jaar in blokken van drie. Op deze middagen kunnen leerlingen van de groepen drie tot en met acht buiten het reguliere vakkenpakket om hun talenten ontdekken. Zo zijn er ook kooklessen, lessen in wetenschap en techniek en gaan er kinderen langs bij een hovenier.

Twee klassen
Bijna twee klassen vol kinderen hebben nu gekozen voor Chinees. De les krijgen ze van mevrouw Li Si Jia,zelf afkomstig uit China en werkzaam voor de Chinese School in Apeldoorn.

Snelst groeiende taal
„Het Chinees is naast het Engels de snelst groeiende moderne taal”, verklaart directeur Lineke Dusseljee de keuze voor deze lessen. „Als het aanslaat, willen we het structureel invoeren.”

Een uitgebreide reportage over de Chinese les in Zevenaar in De Gelderlander, editie Liemers, van vrijdag 11 november, als a-peper te lezen via krant.gelderlander.nl

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo