Lisa Rikken heeft zich geplaatst voor de landelijke verkiezing van vrijwilliger van het jaar.
Volledig scherm
Lisa Rikken heeft zich geplaatst voor de landelijke verkiezing van vrijwilliger van het jaar. © Gerard Burgers

Clubheld Lisa wil 10.000 euro besteden aan accommodatie

clubheldenLisa Rikken heeft de regioverkiezing van 'Clubhelden van de Amateursport' gewonnen. De 16-jarige Arnhemse bleef in de verkiezing naaste belager Julia Vermeer uit Duiven nipt voor.

Rikken, die als vrijwilligster verbonden is aan Hockey Club Malburgen (HCM) in Arnhem, gaat nu met veertien andere regiowinnaars strijden voor de hoofdprijs van 10.000 euro voor zijn of haar club.

,,Dat is heel leuk, joh’’ reageert Lisa blij als ze hoort dat ze de meeste stemmen heeft gekregen in de strijd van Clubheld van de regio. ,,Ik wist wel dat ik op de eerste plaats stond bij de tussenstand, maar dat het verschil met de nummer twee erg klein was.’’

De 16-jarige Arnhemse speelt, traint, coacht en doet vrijwilligerswerk voor HCM. De club nomineerde haar daarom voor deze verkiezing.

Veel reacties

Quote

Ik vind het zo leuk om het spelple­zier dat ik zelf heb, ook terug te zien bij de kleintjes.

Daardoor kwam ze een maand geleden al uitgebreid aan het woord in deze krant om te vertellen over al haar vrijwilligerstaken bij HCM. ,,Ik heb best wel veel reacties gekregen op dat verhaal”, blikt Lisa terug. ,,Vooral van vriendinnen.’’ In dat verhaal stond uitvoerig beschreven welke vrijwilligerstaken de 16-jarige scholier allemaal verricht voor de hockeyclub.

En dat is best veel: Lisa traint drie jeugdteams, en is van één van die teams ook de coach op de zaterdagmorgen. Daarnaast is ze lid van jeugdactiviteitencommissie en speelt ze zelf bij de A1 van HCM. Ze is daardoor bijna dagelijks te vinden bij de club, die gehuisvest is op sportpark de Drielsedijk in Arnhem.

,,Hockey en school vullen grotendeels mijn leven”, zegt Lisa. ,,Maandag is de enige dag van de week dat ik niet op het sportpark aanwezig ben. Al trainen we nu de winter is begonnen in de zaal.”

Paplepel

De - hockeyloze - maandag wordt voornamelijk besteed aan school en aan vriendinnen. Het vrijwilliger zijn werd van jongs af aan met de paplepel ingegoten door haar ouders, die zich al jarenlang - en dat nog steeds doen - inzetten voor hun geliefde hockeyvereniging. 

,,Ik krijg van het vrijwilliger zijn een hoop waardering terug in de vorm van enthousiasme”, verklaart Lisa haar drijfveer. ,,Ik vind het zo leuk om het spelplezier dat ik zelf heb, ook terug te zien bij de kleintjes. Daar doe ik het voor.’’

Door de winst van de regioverkiezing plaatst Lisa zich voor de landelijke verkiezing van vrijwilliger van het jaar. Die wordt gehouden op maandag 17 december aanstaande op het KNVB sportcentrum in Zeist. Een jury zal daar de uiteindelijk winnaar kiezen. Voor de winnaar ligt een cheque van 10.000 euro klaar, die bestemd is voor de club.

,,Als ik die prijs win, dan kan HCM met dat geld een nieuw clubhuis laten bouwen”, zegt Lisa. ,,Het huidige clubhuis valt namelijk van ellende haast uit elkaar.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.