Volledig scherm
Jelle Brouwer. © Herman Stöver

Clubhelden: 'Bezig zijn bij club geeft doel aan mijn leven'

RHENEN - Jelle Brouwer (71) heeft net de tent opgeruimd van het Oktoberfest naast het clubhuis van de korfbalvereniging Arena in Rhenen.In het begin van de jaren 90 werden zijn vrouw Riek en hij gevraagd om iets te doen bij de club. Zijn vrouw overleed op 13 december 2014. Jelle zet het werk voort dat ze ooit samen begonnen op de Grebbeberg.

Het begin: „Een dochter van ons is in 1990 overleden. Daarna gingen we meer kijken bij het korfbal, waar een andere dochter speelde. In die moeilijke periode was dit een welkome afleiding. We werden gevraagd zaken in de kantine te regelen. Riek en ik zeiden ja. We hadden weer een doel. In de kantine werkten veel mensen, maar de opbrengsten waren niet naar behoren. Wij hebben de zaak weer op poten gezet. De aankleding van het clubhuis en ook het schoonhouden. We waren er op maandag, donderdag en op zaterdag als de wedstrijden werden gespeeld.”

Korfbal:„Mijn vrouw heeft gekorfbald en begon bij DVO. Zelf was ik meer bezig met de muziek- en de speeltuinvereniging. Ik heb in de zaal gespeeld, maar kreeg snel een blessure. Ik begon het steeds leuker te vinden, zeker ook als onze dochter er speelt en nu ook de kleinkinderen. Het mooiste vind ik dat het een gemengde sport is. Het is fanatiek, maar er is respect voor elkaar.”

Samen:„We deden alles samen voor de club. Mijn vrouw maakte buffetten. We verzorgden maaltijden bij de trainingskampen. Riek heeft tot op het laatst toe gedaan wat ze kon. Rond haar overlijden kregen we steun van clubmensen. Ze hebben veel rond de uitvaart geregeld. Mijn vrouw had mij gezegd dat ik met dit werk door moest gaan. Dat was moeilijk, want ik mis haar erg. Dit geeft nu weer een doel aan mijn leven.”

Leeftijd:„Bij de club willen ze dat ik het rustiger aan doe. Ik open op zaterdag het clubhuis en dan nemen 's middags anderen het over. In de winter regel ik alles rond duels in de sporthal. En verder kleine klussen, zoals net het opruimen van de tent.”

Wensen:„Het is een geweldige club, veel vrijwilligers. Arena leeft in Rhenen. Terugkijken op hoe het vroeger was wil ik niet. Ik zou wensen dat er meer leden komen op clubavonden. Ik geniet nog steeds. Mijn dochter Regina begeleidt de kleintjes, de kangoeroes. Korfbal was een deel van ons leven en is het nog steeds.”

Elke sportvereniging heeft ze: helden die al hun tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium. Daarom gaat De Gelderlander naar die clubhelden op zoek. Ken jij zo'n held? Nomineer hem of haar dan op dg.nl/clubheld. Dan worden ze misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging € 10.000!

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
50'
0-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
49'
0-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo