Volledig scherm
Mari Pennings zorgt ervoor dat de tennisbanen in Langenboom er goed verzorgd bij liggen. © Ed van Alem

Clubhelden: De perfecte tennisbanen met dank aan Pennings

Mari Pennings is het manusje-van- alles bij tennisclub Langenboom.De 67-jarige Brabander is bijna elke dag op het sportpark aan de Dennendijk te vinden. Als hij zelf geen racket in de handen heeft, dan is hij wel met een bladblazer in de weer om de tennisbanen te prepareren.

Hoe bent u bij de tennisclub in Langenboom terechtgekomen?
„Dertien jaar geleden ben ik van Schijndel naar Langenboom verhuisd. Ik ben direct vrijwilligerswerk gaan doen in het dorp. Daar was ik in Schijndel al bekend mee en vond ik leuk om te doen. Ik was leider bij voetbalclub Avanti'31. Hier ben ik ook nog enkele seizoenen verbonden geweest aan de jeugd van SES. Via mijn vriendin ben ik bij de tennisclub gekomen en daar uiteindelijk ook blijven hangen. Volgens afspraak heeft zij mij tennis geleerd en ik haar skiën. Bij de tennisclub heb ik veel contacten opgebouwd. Het is er gezellig. Iedereen kent elkaar."

Wat doet u bij de tennisclub in Langenboom?
„Ik ben vooral bezig met het onderhoud van de accommodatie, zoals goten schoonvegen, het schilderen van kozijnen en de lampen vervangen. In deze tijd van het jaar vergen de tennisbanen veel aandacht. In de herfst liggen er bladeren op de banen. Ik ben daar elke maandag de hele dag mee bezig op onze vier kunstgrasvelden. Eerst met een bladblazer en daarna met een tractor die een mat over de baan sleept. Als we ons toernooi hebben dan doe ik dat werk twee à drie keer in de week."

Waar bent u het meest trots op bij de tennisclub?
„We hebben een paar jaar geleden met een aantal man een grote, overdekte tribune gebouwd met stalen nishutten. Daar zijn we wel een paar weken mee bezig geweest. Zo hebben we onder meer beton moeten storten voor het fundament. De volgende opdracht is om een nieuw dak op het paviljoen te leggen. Daarnaast wordt er een serre gebouwd. Het merendeel zal gedaan worden door een aannemer. De dakpannen verwijderen, zullen we zelf doen."

Wat geeft het meest voldoening bij het vrijwilligerswerk?
„De meeste mensen zien niet wat ik heb gedaan, laat staan hoeveel tijd en moeite het kost. Dat wil niet zeggen dat ik geen waardering krijg of het niet leuk vind. Ik houd van dit werk. Zeker nu ik gepensioneerd ben. Ik heb tijd zat, maar op de tennisclub kom ik de dagen wel door. Ik hoop dit nog lang te kunnen doen."

Elke sportvereniging heeft ze: helden die al hun tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium. Daarom gaat De Gelderlander naar die clubhelden op zoek. Ken jij zo'n held? Nomineer hem of haar dan op dg.nl/clubheld. Dan worden ze misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging € 10.000!