Volledig scherm
Hennie Bouwman stopt na 30 jaar als competitieleider bij de Lentse tennisvereniging LLTV. foto Eveline van Elk

Clubhelden: Een plek in de Hall of Fame

Na 30 jaar houdt Hennie Bouwman het na dit jaar voor gezien als competitieleider bij tennisvereniging LLTV. De 68-jarige vrijwilliger kreeg een plekje in de Hall of Fame in Lent en een reis naar Barcelona.

Wat is de reden dat u na 30 jaar stopt als vrijwilliger bij LLTV?
„Ik vind dat ik lang genoeg competitieleider ben geweest.Het is tijd voor andere dingen. Ook is mijn gezondheid achteruit gegaan. Ik kan niet stil zitten en ik ben jarenlang iedere zaterdag tijdens de competitie vanaf de ochtend tot laat in de middag op de tennisvereniging geweest. Het wordt tijd dat anderen het overnemen."

Heeft u nog wat overgehouden aan uw inzet voor de club?
„Ik ben erelid en heb een plaats op de Hall of Fame van LLTV. Afgelopen zomer ben ik, samen met mijn vrouw Annemarie die ook veel doet voor de club, in het zonnetje gezet. We kregen een reischeque en zijn een lang weekend naar Barcelona geweest. Maar daar heb ik het al die jaren niet voor gedaan. Het is leuk dat je werk gewaardeerd wordt en een schouderklopje is fijn, maar ik hoef niet op de voorgrond te treden. Ik heb het gedaan voor de club, voor vrijwilligerswerk hoor je eigenlijk niks te krijgen."

Wie nemen uw taken over?
„Dat gaat een groepje van vijf mensen doen. Tegenwoordig gaan de uitslagen en inschrijvingen allemaal digitaal, dus dat is wel makkelijker. Vroeger was het veel papierwerk. Ik merk wel dat de club moeite heeft om genoeg vrijwilligers te vinden. Mensen hebben veel te doen en weinig tijd."

Is er in al die jaren veel veranderd bij de tennisvereniging?
„Vroeger kende ik iedereen persoonlijk, we waren een kleine club. Ik woonde naast de tennisbanen. Als ik zag dat iemand in zijn blote buik een balletje stond te slaan, ging ik erheen om er wat van te zeggen. Na de verhuizing van de club en de veranderingen in Lent zijn er veel leden bijgekomen. Dat is goed voor het niveau, maar ik vind het ergens ook wel jammer. Dat gezellige, kleine clubje is niet meer."

U bent genomineerd voor de clubheldenactie. Waar zou de club bij winst het geld aan kunnen besteden?
„Voor de jeugdopleiding zou het zeer welkom zijn. Dan kan de club meer activiteiten organiseren en extra attributen aanschaffen."

Elke sportvereniging heeft ze: helden die al hun tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium. Daarom gaat De Gelderlander naar die clubhelden op zoek. Ken jij zo'n held? Nomineer hem of haar dan opdg.nl/clubheld. Dan worden ze misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging € 10.000!