Volledig scherm
Anita van der Vorst straalt tussen haar pupillen bij WAVV. © Herman Stöver

Clubhelden: 'Mijn man heb ik gewoon meegesleurd naar de club'

Anita van der Vorst-Hommersom (44) kwam van kinds af aan al bij voetbalvereniging WAVV uit Wageningen.Inmiddels is ze bijna 26 jaar lid en nog altijd zet ze zich vol enthousiasme in voor 'haar' club.

WAVV
„'Mijn vader nam mij als kind vroeger altijd al mee naar de club. Hij voetbalde toen zelf voor WAVV en stond vaak achter de bar. Ook mijn moeder was betrokken bij de club. Ik heb vaak meegemaakt dat ik zowat het hele weekeinde langs de velden stond. En niet onbelangrijk: ik heb hier ook nog in een meisjesteam gevoetbald. Berucht waren we niet hoor, maar iedereen kent de familie Hommersom wel. Ik kom hier vanzelfsprekend nog altijd heel graag. WAVV is een ontzettend hechte club, een warm bad. Je wandelt hier niet zomaar weg."

Functies
„Op dit moment ben ik notulist van de Jeugd Technische Commissie. Daarnaast ben ik leider van de JO9-2, een pupillenteam. Fantastisch om te doen, ook omdat mijn zoontje daarin voetbalt. Ik spring bij waar het nodig is. Zo nu en dan draai ik bardienst en in het verleden heb ik kledingbeheer gedaan."

Man
„Toen ik mijn man leerde kennen, deed ik een tijdje iets minder voor de club. Maar sinds mijn kinderen hier op voetbal zitten, ben ik weer volop aanwezig op het sportpark. Gemiddeld zo'n vier à vijf uur per week. Ik heb mijn man uiteindelijk gewoon meegesleurd naar de club, haha. Hij komt oorspronkelijk uit Eindhoven. Nu is hij een echte WAVV'er. Hij is op dit moment als trainer actief."

Kinderen
„Het is enorm leuk om met kinderen om te gaan, de jeugd heeft ook bij een club niet voor niets de toekomst. Het mooie aan kinderen is dat ze altijd zo onbevangen zijn. Ik geniet ervan als ik al die jochies op zaterdagmorgen of op de training samen zie spelen op en om het voetbalveld. Als leider ben ik trots op mijn team."

Hoogtepunt
„Ik heb in de loop van de jaren meerdere hoogtepunten op de club, maar ik heb het meest genoten van het moment dat mijn zoontjes pupil van de week waren bij het eerste elftal. Liepen ze daar tussen al die grote kerels, prachtig. De uitjes met de jeugd vind ik ook leuk. Elk jaar gaan we in juni een dagje weg. Zo gingen we vijf jaar geleden met twee volle bussen naar Disneyland Parijs, dat was een onvergetelijke ervaring."

Elke sportvereniging heeft ze: helden die al hun tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium. Daarom gaat De Gelderlander naar die clubhelden op zoek. Ken jij zo'n held? Nomineer hem of haar dan op dg.nl/clubheld. Dan worden ze misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging € 10.000!