Veerle Ton tussen de badmintonners van BC Thiela. Foto: William Hoogteyling
Volledig scherm
Veerle Ton tussen de badmintonners van BC Thiela. Foto: William Hoogteyling

Clubhelden: Veerle is bij BC Thiela vermaard om haar taarten

Veerle Ton (24) uit Maurik speelt een belangrijke rol bij BC Thiela. Ze is jeugdvoorzitter, zit in het algemeen bestuur, traint de jeugd en bakt taarten bij de badmintonclub uit Tiel.

„Ik heb het hier naar mijn zin. Thiela heeft 150 leden. Ik ken iedereen bij naam. Dinsdag is de recreantenavond. Sla ik nooit over. Maakt het niet uit wie je bent of wat je doet. Iedereen speelt met elkaar. Sta ik op de baan met iemand van 74. Ik ben altijd de jongste. Ook een van de weinige vrouwen. Dat vind ik jammer."

Trainen
„Vroeger ging ik altijd naar mijn zusje kijken als die trainde. Dat viel op. Werd ik gevraagd om te helpen bij de training. Eerst als assistent. Nu train ik zelf de jeugd van 6 tot 11 jaar en samen met Patrick daarna de jeugd van 12 tot 18 jaar. De jongste groep past bij me. Ik geef les op een basisschool. De trainingen zijn elke van 09.30 uur tot 11.30 uur."

Voorzitter
„Vijf jaar geleden kwam ik in de jeugdcommissie. Drie jaar later werd ik voorzitter. Dan kom je automatisch in het algemeen bestuur. Ook daar zie je weinig vrouwen. Ik ben de enige in een bestuur met verder zeven mannen. We vergaderen een keer in de twee maanden. Net als bij de jeugdcommissie. Het is te overzien."

Competitie
„ik speel zondags met het vierde in de tweede klasse. Al vier jaar met Terry en Patrick. Dat zijn de kale mannen in ons team. Ik ben de eerste dame. Ik wil graag winnen, maar ik ben niet van de slappe handjes al ik verloren heb. Dat zie je bij de toppers. Bij hun is de frustratie groot na een nederlaag. Ik geef altijd een stevige hand. Of een high five."

Taart
„Na de wedstrijd drinken we iets met de tegenstander en zorg ik al vier jaar voor taart. Elke week bak ik iets nieuws. Dat doe ik op de zaterdagmiddag. Soms op de vrijdag als het beslag lang in de koelkast moet. Laatst had ik de regenboogtaart. Is met kleurstof in het beslag. Altijd krijg ik een cijfer. Met een beoordeling. Net als in Heel Holland Bakt."

Elke sportvereniging heeft ze: helden die al hun tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium. Daarom gaat De Gelderlander naar die clubhelden op zoek. Ken jij zo'n held? Nomineer hem of haar dan op dg.nl/clubheld. Dan worden ze misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging € 10.000!