Vitesse-keeper Markus Schubert ligt uitgeteld op de grond, nadat hij met een vol bierglas op het hoofd is geraakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Vitesse-keeper Markus Schubert ligt uitgeteld op de grond, nadat hij met een vol bierglas op het hoofd is geraakt. © ANP

Clubs en KNVB ontstemd over voetbalvandalisme na chaos bij Groningen - Vitesse: ‘Supporters opsporen en straffen’

ARNHEM/GRONINGEN/ZEIST - Het wangedrag van supporters in de Nederlandse voetbalstadions moet met spoed aan banden worden gelegd. De KNVB komt vandaag met een statement over de ongeregeldheden van de afgelopen week. Aanleiding zijn vooral de incidenten bij FC Groningen, waar Vitesse-doelman Markus Schubert woensdagavond werd bekogeld met glazen bier.

10 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Te Wierik waar alles mee begon is dus vrijgesproken. Vitesse komt gewoon goed weg met die kleine overwinning met slecht voetbal.
 • Henny . Jansen

  1 jaar geleden
  Gewoon antivoetbal wat je hebt gezien. Deze trainer moet heel gouw opstappen met zijn staf en TD. Dat gooien met bier zie je al jaren lang.
 • Rock Witten

  1 jaar geleden
  Oh ja die plastic "bierbekers" moeten eigenlijk een statiegeld hebben van Euro 1,00 dan heb je kans dat er minder mee gegooid wordt. Dus STATIEGELD VAN euro 1,00 OP EEN PLASTIC BEKER IN VOETBALSTADION!!
 • Rock Witten

  1 jaar geleden
  De Gelderlander in de eerste berichten van U stond steeds dat er met "bierglazen" gegooid werden, dat is "sensatieberichtgeving", een bierglas is niet meer te vinden in geen stadion. Want men schenk plastic bekers met bier en plastic "bierglazen" bestaan niet. Het is al heel triest dat er mensen zijn die zich niet kunnen beheersen maar U hoeft dat in Uw berichtgeving niet aan te dikken.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Als ze niet rellen in stadions doen ze het wel op straat, ik vraag me af of er thuis verteld wordt wat ze uitgespookt hebben. Wat voor opvoeding hebben dit soort figuren genoten.