Volledig scherm
De villa aan de Frombergstraat. © Google Streetview

COA koopt Arnhemse villa voor opvang vluchtelingen

ARNHEM - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil de villa aan de Frombergstraat 1, hoek Amsterdamseweg, in Arnhem-Noord voor de langere termijn gebruiken voor de opvang van vluchtelingen.

Daarom heeft het COA onlangs besloten om het complex te kopen in plaats van te huren. De voorziening wordt momenteel gebruikt voor de opvang van maximaal twintig alleenstaande minderjarige vreemdelingen, die daar blijven totdat ze 18 jaar worden.

Vraagtekens
Het COA komt met deze toelichting, omdat buurtbewoners vraagtekens hadden geplaatst bij de transactie en de aanbesteding van de verbouwing van het pand. Het pand is binnen een half jaar bijna twee keer zo duur geworden.

Afkoopregeling
Het COA heeft 18 januari dit jaar het complex voor 1.350.000 euro gekocht. Het vastgoedbedrijf had op 1 oktober 2015 het gebouw, inclusief huurder Leger des Heils, op 1 oktober 2015 voor 750.000 euro verworven. Rudius wist op dat moment al dat het Leger des Heils af wilde van zijn nog doorlopende huurverplichting. Tussen beide partijen is een afkoopregeling afgesproken.

Verbouwing
De grootschalige verbouwing en renovatie van het voormalige kantoor tot een kleinschalige opvang voor minderjarige asielzoekers, inclusief maatregelen voor beveiliging en brandpreventie, heeft volgens Rudius Vastgoed ongeveer 'zes tot zeven ton' gekost.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
46'
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo