Volledig scherm
De voormalige Coberco-melkfabriek in Arnhem. Foto Theo Peeters

Coberco-terrein Arnhem in de verkoop

ARNHEM - Royal FrieslandCampina doet het terrein van de voormalige Coberco-melkfabriek aan de Nieuwe Kade in Arnhem van de hand. „We voeren gesprekken over verkoop", laat een woordvoerder van het zuivelconcern in Amersfoort weten.

Verder doet de multinational er het zwijgen toe over het vervallen fabrieksterrein aan de voet van de John Frostbrug, dat al sinds 2002 wacht op een nieuwe invulling. Mogelijk komt nu eindelijk schot in de zaak. FrieslandCampina moest het complex in 2015 terugkopen van projectontwikkelaar AM en bouwer Ballast Nedam.

Herontwikkelen
Bij de verkoop in 2000 aan die twee partijen en Arcadis (dat uiteindelijk afhaakte) was die constructie overeengekomen in het geval het vijftien jaar niet was gelukt om de fabriek te herontwikkelen. Ook het bedrag, zo'n 3,2 miljoen euro, was destijds afgesproken.

Selectie
Bij de gemeente Arnhem en bij FrieslandCampina meldden zich met regelmaat geïnteresseerden. Volgens ingewijden hebben er uiteindelijk zo'n vijftien een bod gedaan. Zes ervan hebben de eerste selectie overleefd en horen naar verluidt snel aan wie het complex wordt gegund.