Een oudere verplaatst zich door de gang van verzorgingshuis Meulenvelden in Didam.
Volledig scherm
PREMIUM
Een oudere verplaatst zich door de gang van verzorgingshuis Meulenvelden in Didam. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Code zwart is in de ouderenzorg nabij: ‘Ook hier is de rek eruit’

ARNHEM/ EDE - De ouderenzorg luidt de noodklok nu het aantal besmettingen oploopt en personeel thuis moet blijven. Niet alleen in de ziekenhuizen dreigt code zwart, maar ook in de wijken en in het verpleeghuis. De ‘coronatsunami’ zorgt voor een stille ramp.

7 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Schiltmans, als er niet zo veel verschillende verzekeraars zouden zijn zijn er ook niet zoveel managers en andere leidinggevenden nodig. Hoeveel geld wordt op die manier niet verspild maar daar zijn geen gegevens over. En al die ziekenhuisbesturen is ook flauwekul, dat kan gewoon onder een ministerie van zorg vallen.
 • gejah nijman

  1 jaar geleden
  marc, dit is volledige onzin. Het komt omdat mensen zich niet meer aan de basismaatregelen hielden. En er zijn veel nep QR codes in omloop, veel mensen die niet gevaccineerd zijn, en de ouderen zijn en blijven kwetsbaar. Het is hun laatste levensfase. Jouw theorie gaat niet op.
 • S Schiltmans

  1 jaar geleden
  @mevr. Weber; de werkelijkheid is dat er steeds meer geld naar de zorg gaat, maar de zorg is mede door de vergrijzing een rupsje-nooit-genoeg. We hebben vorig jaar ruim 100 miljard uitgegeven aan zorgkosten! Als de zorg zo door groeit, moet straks 1 op de 4 Nederlanders in de zorg werken. Dat is geen houdbaar systeem. Dus ja, dan wordt het minder dan misschien gebruikelijk of gewenst is.
 • Marc Itsme

  1 jaar geleden
  Bedankt gevaccineerde die denken met hun QR code en hun vaccinatie heilig te zijn en overal naar binnen mogen omdat ze gevaccineerd zijn en een QR code hebben. Verkouden: maakt niet uit ik ben toch gevaccineerd en heb een QR code Nog nooit zoveel besmettingen. Zonder die QR code de laatste 3 golven was de besmettingen veel lager.
 • petra damme

  1 jaar geleden
  wat denken jullie van de thuiszorg en wmo ik hoorden van collega’s als ze bellen dat ze niet lekker zijn of huisgenoot heeft klachten en moet testen dat ze nog een grote mond krijgen en toch doordrammen of ze gaan