Volledig scherm
© DG

Collega's zwaar aangeslagen door overlijden spoorwerker Theo

METEREN/ DIEREN - De spoorwerker die in denacht van woensdag op donderdag overleed door een aanrijding met een intercity, was de 57-jarige Theo Tolhuisen uit Dieren. Hij werktevoor het Arnhemse bedrijf S-Rail.

Tolhuisen is waarschijnlijk per ongeluk op een spoor terechtgekomen waar nog treinen reden, denkt een andere spoorwerker, die vaak met de 57-jarige gewerkt heeft. „De spoorwereld is erg klein en iedereen kent iedereen. Alle collega’s die zich bezighouden met de veiligheid op het spoor zijn zwaar aangedaan”, aldus de spoorwerker, die anoniem wil blijven.

Gevaren
Het slachtoffer is volgens de collega op het nevenspoor terechtgekomen waar nog wel treinen reden. „In de nachten haalt ProRail er zo veel mogelijk sporen uit, maar bij emplacementen kan het zijn dat treinen moeten blijven rijden.”

„We worden elke dag blootgesteld aan gevaren”, vervolgt hij. „Treinen scheuren met 140 kilometer per uur langs ons, ook ‘s nachts.”

Signaal
Een interne mail van spoorbedrijf VolkerRail bevestigt die strekking. 'Theo was die nacht aan het wachten op een signaal om een wissel weer werkend te krijgen', schrijft directeur Jan Vos.

'Tijdens het wachten heeft Theo zich binnen het profiel van vrije ruimte (de grens waarbinnen de trein rijdt, SM) begeven, waar net op dat moment een intercity aankwam en hem raakte. Voor zover nu bekend was Theo op slag dood.'

De uitvaart vanTolhuisen is volgende week woensdag, 19oktober.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
EINDE
3-2
Willem IIWIL
away logo
home logo AZAZ
EINDE
3-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
6-0
Fortuna SittardFOR
away logo