Volledig scherm
© Flip Franssen

Colleges in megabios Cinemec alweer gestopt

NIJMEGEN - Megabioscoop Cinemec in Nijmegen-Noord heeft maar even hoeven dienen als collegezalencomplex voor studenten van de Radboud Universiteit.

Na een maand zijn de colleges voor psychologiestudenten op deze locatie alweer stopgezet.

Kleinere groepen
„We verwachtten 800 psychologiestudenten, het is uiteindelijk bij 670 aanmeldingen gebleven", stelt een woordvoerster. Die zijn verdeeld in twee groepen: 245 volgen de Nederlandstalige, 430 de Engelstalige opleiding. „Het probleem was dat we geen collegezalen hebben voor meer dan 500 studenten. Omdat de groepen toch kleiner blijken te zijn, kunnen we weer terugvallen op onze gebruikelijke accommodaties."

Dagje uit
Studenten hadden twee dagen van de week les in de bioscoop in Nijmegen-Noord. Aanvankelijk was er met name vanwege de afstand tot de Radboud Universiteit verzet onder studenten. „Het was niet ideaal, maar met pendelbussen bleek het toch goed te doen", aldus de woordvoerster. „Studenten zagen het ook een beetje als een dagje uit. Doordat colleges in een bioscoopzaal plaatsvonden, was de sfeer zelfs wel lollig."

Niet nodig
Om een onverwacht grote toeloop voor komend studiejaar voor te zijn, is het aantal aanmeldingen voor psychologie weer beperkt tot een vast maximum. Uitwijken naar Nijmegen-Noord zal daarom ook komend studiejaar niet meer nodig zijn, verwacht de woordvoerster.

Ondanks de positieve ervaringen met het Cinemec, is dat volgens haar wel zo prettig. „Het is niet slecht bevallen, maar we hopen toch ook wel dat het niet meer nodig is om in de toekomst zo ver te moeten uitwijken."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo