Volledig scherm
ANP

Concentraties roet en stikstofdioxide Nijenoord Allee 'normaal'

WAGENINGEN - De concentraties schadelijke stoffen langs de Nijenoord Allee in Wageningen blijven binnen de wettelijke grenzen. Dat blijkt uit de definitieve resultaten van het onderzoek dat Buro Blauw eerder dit jaar had uitgevoerd.

Eind juni presenteerde de gemeente al de voorlopige resultaten van het onderzoek. Toen was de conclusie van de gemeente dat de concentraties binnen de wettelijke normen bleven.

Stikstofdioxide
De definitieve conclusies zijn vergelijkbaar. De concentratie stikstofdioxide langs de weg is 20 microgram per kubieke meter. Dit ligt binnen de wettelijke normen. In de wijk is het gehalte 17.

Roet
De roetconcentratie langs de weg is 0,70 micorgram per kubieke meter, in de wijk is dat 0,67. Hiervoor zijn geen limieten. De concentraties zijn lager dan het landelijk gemiddelde: 2,0.

Op 26 oktober (19.00 uur) is er een uitlegbijeenkomst in de Vredehorst aan de Tarthorst 1.

  1. 'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'
    Live twitter

    'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'

    Luchtvaartmaatschappij Transavia wil een piloot ontslaan die vorig jaar veroordeeld is voor een fatale straatrace in Loosdrecht. Casper van W. racete in 2016 in Loosdrecht tegen zijn vader. Vader Walter van W. reed na drie kilometer een 19-jarige vrouw dood. Transavia vindt het gedrag van Casper 'onverenigbaar met zijn functie als piloot' en wil van hem af. De rechtszaak daarover dient nu in Amsterdam.