Volledig scherm
© DG

Conclusie over door rood gereden trein duurt nog weken

ELST - Naar verwachting duurt het nog enkele weken voor er eenconclusiekan worden getrokken overde goederentreindie vrijdagavond door een rood sein reed op het spoor bij Elst. Er moeten de komende week nog enkele getuigen worden gehoordom het onderzoek af te kunnen ronden.

„Dan gaat het over betrokkenen die vanuit hun werk bezig waren op en om het spoor”, vertelt een woordvoerder van de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T).

Wissel kapot
Inspecteurs van de IL&T hebben hun onderzoek op het spoor in de loop van zaterdag afgerond, waarnahet baanvak is vrijgegeven en de goederentrein van de rails gehaald kon worden. Die reed vrijdagavond tegen 18.30 door het rode sein en reed daarbij een wissel kapot.De kapotte wissel werd diezelfde avondgerepareerd.

Gedupeerd
Als gevolg van de door rood gereden goederentrein reden er vrijdagavond lange tijd geen of minder passagierstreinen tussen Arnhem en Nijmegen. Duizenden mensen waren daardoor gedupeerd. Zij moesten een alternatiefzoeken om tussen de twee plaatsen te reizen.

Er vielen geen gewonden als gevolg van het treinincident. De goederentrein vanHSL Logistik was onderweg naar Oldenzaal (Twente) en vervoerde geen gevaarlijke stoffen. Bij het bedrijf kon maandag nog niemandreageren.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo