Volledig scherm
© ANP

Controle medicatie met app is een succes

DOETINCHEM - Bepaalde medicijnen mogen pas worden toegediend als een tweede verpleegkundige een controle heeft uitgevoerd. Het Medisch Service Centrum (MSC) van Sensire maakt daarom gebruik van een app waarmee deze controle op afstand kan plaatsvinden.

De app wordt via het MSC sinds kort ook succesvol gebruikt door een verpleeghuis dat eerder dit jaar kritiek kreeg van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) omdat de medicijnveiligheid niet op orde was.

Morfine of insuline
Bij risicovolle geneesmiddelen zoals morfine of insuline gelden allerlei protocollen. Een daarvan is het voorschrift dat een tweede verpleegkundige voor de zekerheid moet controleren of er geen fouten worden gemaakt. Die collega is niet altijd in de buurt.

App
Verpleegkundigen in de thuiszorg, in verpleeghuizen of in het ziekenhuis kunnen via de app eenvoudig laten checken of ze alles goed hebben gedaan. Ze voeren informatie in en maken foto's, waarna een verpleegkundige van het Medisch Service Centrum op afstand kan controleren of alles klopt.

Binnen enkele minuten volgt uitsluitsel.

Lees meer over de app in de papieren krant, regio Achterhoek van 25/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
59'
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo