Volledig scherm
Een vliegtuig van Corendon, hier op Luchthaven Maastricht. Vanaf komende zomer dus ook vanaf Airport Weeze. © ANP

Corendon gaat vliegen vanaf Weeze

WEEZE - Luchtvaartmaatschappij Corendon vliegt vanaf komende zomer vanaf Airport Weeze. Dat is goed nieuws voor het vliegveld, dat veel Ryanair-vluchten zag verdwijnen.

Met ingang van 11 juni gaat Corendon vanaf Weeze vliegen. Elke woensdag en zaterdag gaat er een Boeing richting de Turkse Riviera, zo laat de Turkse vliegmaatschappij weten. ,,Het komende zomerseizoen zal er weer veel vraag zijn naar Antalya en de Turkse zuidkust”, zegt Corendon-baas Thomas Braun. 

,,Bestemmingen met voordelige en familievriendelijke vakanties. Onze vluchten vanaf Airport Weeze zijn vanaf nu boekbaar.”

Opsteker

Voor het vliegveld is de komst van Corendon een welkome opsteker. Tot nu toe vloog alleen Ryanair vanaf Weeze, maar het aantal vluchten van die maatschappij vanaf de luchthaven is eind vorig jaar flink teruggeschroefd. Weeze zag daardoor het aantal passagiers dit jaar drastisch teruglopen tot 1,3 miljoen, een kwart minder dan in 2018. Het noopte het vliegveld tot aankloppen bij het gemeenteverbond Kreis Kleve voor een financiële injectie.

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber is dan ook blij met de komst van Corendon: ,,Met de Turkse Riviera biedt Corendon komende zomer twee keer per week vanaf Weeze nonstop toegang tot één van de populairste vakantiebestemmingen. Dat is goed nieuws voor onze klanten en de reisbureaus in ons Nederlands-Duitse verzorgingsgebied.”