De Pinkenberg in 2018, in betere tijden: een uitverkocht optreden van Het Gelders Orkest met Marcel Veenendaal van Di-Rect.
Volledig scherm
PREMIUM
De Pinkenberg in 2018, in betere tijden: een uitverkocht optreden van Het Gelders Orkest met Marcel Veenendaal van Di-Rect. © Marc Pluim

Coronabesluit treft openluchttheaters in het hart: ‘Zo kan ik het zomerprogramma wel schrappen’

De openluchttheaters in Nederland balen van de aangekondigde versoepelingen. Premier Rutte kondigde vrijdag aan dat zij maximaal 50 bezoekers mogen ontvangen. En dat is veel te weinig om van te kunnen draaien, sipt Koen van der Mark van de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters. ,,Met deze regels gaat geen enkel theater open, van deze opbrengst kunnen wij de artiesten niet betalen."

5 reacties

 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Maar goed dat Pieter het niet voor het zeggen heeft, dan waren deze theaters volgens mij nog veel slechter af.
 • Pieter Zeeuw

  2 maanden geleden
  Nee Emil, het heeft te maken met het feit dat er geen rechtsgrond meer is om dit soort vrijheid beperkende maatregelen te nemen. Niet proportioneel en Niet subsidiair. De overheid misbruikt haar macht (weer).
 • Emil Leemreize

  2 maanden geleden
  Ik verwonder mij dat er altijd weer doelgroepen zijn waar het niet goed genoeg voor is. Geniet van de mogelijkheden die er wel zijn. Inplaats van bezig zijn met wat niet kan. Zou het te maken hebben met welvaart in Nederland
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Nog niet van corona steun gehoord? Voor hetzelfde geld had het nog veel langer geduurd.
 • Pieter Zeeuw

  2 maanden geleden
  50 bezoekers per minuut totdat het volgestroomd is 🤡