Volledig scherm
Vader Theo en dochtertje Yara (4). © Privefoto

Crowdfunding voor gezin dat is getroffen door tragisch ongeval in Duitsland

In Scherpenzeel is vandaag een crowdfundingsactie gestart voor de nabestaanden van de verongelukte Theo van Deelen en zijn 4-jarige dochtertje Yara. Er wordt massaal geld gedoneerd. ,,We willen laten zien dat we er voor het gezin zijn.‘’ 

,,Mijn computer is gloeiend warm. Het geld stroomt binnen”, zegt initiatiefnemer Annet van Riel uit Scherpenzeel. In samenwerking met de familie en de uitvaartondernemer is ze vanochtend een crowdfundingsactie voor het gezin Van Deelen begonnen. In twee uur tijd is er al meer dan 1000 euro binnengehaald.

Het doel: 15.000 euro ophalen om onverwachte kosten waarmee de familie wordt geconfronteerd te dekken. ,,De familie heeft een uitvaartverzekering, maar het wegvallen van het inkomen van Theo brengt veel onzekerheid omdat hij zzp‘er was. We willen met het geld dat we nu binnenhalen ervoor zorgen dat Sanne en Jordi de toekomst krijgen die ze verdienen.‘’

Volledig scherm
© AP / Sven Hoppe/picture-alliance/dpa/AP Images

 Van Riel is de actie begonnen omdat ze iets wil betekenen voor het gezin. Theo was een oude jeugdvriend van haar. ,,Heel het dorp is in rouw. Iedereen in Scherpenzeel kent wel iemand uit het gezin. We zijn een kleine gemeenschap en de familie Van Deelen was heel actief in het dorp. Door geld op te halen kunnen we laten zien dat we ervoor het gezin zijn. We bieden hiermee misschien een klein lichtpuntje in de duisternis.”

Afgelopen zondag raakte het gezin Van Deelen betrokken bij een eenzijdig verkeersdrama op de A8 bij München, waarbij vader Theo en zijn dochtertje Yara om het leven kwamen. Moeder Manon (39) vecht nog altijd voor haar leven. De 12-jarige dochter Sanne raakte ernstig gewond en ligt nog in het ziekenhuis. Dinsdag werd bekend dat het 11-jarige zoontje Jordi, die er zonder ernstige verwondingen vanaf is gekomen, naar huis komt.

Doneren kan hier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo FC EmmenEMM
EINDE
4-2
Willem IIWIL
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
2-2
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
0-1
VVV-VenloVVV
away logo