Volledig scherm
Wethouder Maarten Jilisen. © Gemeente Cuijk

Cuijkse wethouder Jilisen kiest kant Van Heeswijk

CUIJK - De Cuijkse VVD-wethouder Maarten Jilisen kiest de kant van de afgeserveerde VVD-fractievoorzitter Liesbeth van Heeswijk. Jilisen sluit zich aan bij 'Van Heeswijk', zoals de nieuwe eenmansfractie van het Hapse raadslid vooralsnog heet. Dit is de nieuwste wending in de machtsstrijd die is uitgebroken binnen de VVD in Cuijk.

Jilisen, die de afgelopen maanden nog geprobeerd heeft de ruzie in de driekoppige VVD-fractie te sussen, maakte zijn overstap woensdagavond zelf bekend op een ledenvergadering van de regionale VVD in Mill. Hij blijft wethouder. Jilisen vindt het 'verbijsterend' hoe zijn partijgenoot behandeld is door de regionale VVD-bestuurders en haar fractiegenoten in de raad. Hij spreekt van 'misbruik van macht'.

Gepassioneerd
„Daar schaam ik me diep voor. Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die zo gepassioneerd, bevlogen en betrokken is. Zij heeft de VVD in Cuijk nieuw elan gegeven. Samen kunnen we het gedachtegoed van de VVD blijven uitdragen, welk stickertje er dan ook op zit.”

Crisis
Van Heeswijk meldde dinsdag nog dat ze zelfstandig, op eigen titel, verder gaat in de gemeenteraad van Cuijk. Tijdens een intern crisisberaad vorige week donderdag kregen de leden van de afdeling VVD Cuijk te horen dat raadslid en oud-wethouder Willemieke Vervoort 'benoemd' is tot nieuwe fractieleider.
Daar hadden Rob Gertsen, het derde VVD-raadslid, en het regionale partijbestuur VVD Maasland zonder raadplegen van de achterban mee ingestemd.

Meer hierover in De Gelderlander van donderdag 20 oktober. Ook digitaal te lezen via dg.nl/krant