Volledig scherm
© Logo

Culemborg krijgt een Leerhuis voor werkzoekenden

CULEMBORG - Er komt per 1 januari een Leerhuis in Culemborg voor werkzoekenden die niet of heel moeilijk werk kunnen vinden.Zij kunnen hier een groot aantal activiteiten doen om basisvaardigheden te versterken.

Daarnaast wordt het een open centrum waar iedereen die daar behoefte aan heeft, terechtkan voor bijvoorbeeld taalondersteuning of hulp bij de opvoeding.

Organisaties
Het Leerhuis komt in wijkcentrum De Salaamander. Er werkt een groot aantal organisaties aan mee, van vrijwilligerssteunpunt tot bibliotheek en welzijnsinstellingen. Tot nu toe heeft Culemborg de Doenerij, waar werkzoekenden onder meer werkritme leren. Aanleiding om dit centrum om te vormen tot Leerhuis, is de komst van de Werkzaak in heel Rivierenland.

Arbeidsmarkt
De Werkzaak begeleidt ook werkzoekenden, alleen niet degenen die het verst van de arbeidsmarkt staan (categorie 4). Het nieuwe Leerhuis gaat zich voornamelijk met deze laatste doelgroep bezighouden. Het gaat om ongeveer tweehonderd inwoners die in ieder geval niet binnen twee jaar aan het werk komen, door bijvoorbeeld psychische problemen, of een arbeidsbeperking. Via het Leerhuis kunnen ze vaardigheden leren of vrijwilligerswerk gaan doen.